Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013




"Γνώριζαν το 1934 οι γιατροί ότι ο καρκίνος προκαλείται από ιό; Και πέτυχαν να τον θεραπεύσουν 100%"...Αυτό ισχυρίζεται ο συγγραφέας Barry Lynes, βασισμένος σε ιστορικά στοιχεία και αποδείξεις.


Έπρεπε όμως να περάσουν σχεδόν 80 χρόνια για να πληροφορηθούμε από χείλη επιστημόνων ότι αρκετές μορφές καρκίνου θα πρέπει πλέον να αναγνωριστούν ως μεταδοτικές νόσοι. Και μάλιστα ότι οφείλονται σε μόλυνση από ιούς, μικρόβια και παράσιτα, άρα μπορούν και να προληφθούν και να θεραπευθούν.

Τα πρόσφατα στοιχεία

Η εξειδικευμένη σε θέματα ογκολογίας και μεταδοτικών νοσημάτων αγγλική ιατρική επιθεώρηση The Lancet ανακοίνωσε πρόσφατα τα τελευταία συμπεράσματα για τον καρκίνο, βασισμένα σε στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο (International Agency for Research on Cancer), ο οποίος αποτελεί τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization –WHO). Οι επιστήμονες εξέτασαν τα ποσοστά εμφάνισης 27 διαφορετικών μορφών καρκίνου σε 184 χώρες και αναγνώρισαν τον καρκίνο ως μια μεταδοτική ασθένεια.

Οι στατιστικές έδειξαν ότι μία στις έξι περιπτώσεις νέων κρουσμάτων καρκίνου που εμφανίστηκαν το 2008 οφείλεται σε λοιμώξεις από μικρόβια, ιούς και παράσιτα. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 2.000.000 νέα περιστατικά καρκίνου κάθε χρόνο προκαλούνται από μολυσματικούς παράγοντες που είναι σε μεγάλο βαθμό θεραπεύσιμοι, όπως αναφέρει και το BBC. Από αυτά τα 1.900.000 αφορούν κυρίως καρκίνο του στομάχου, του ήπατος και του τραχήλου της μήτρας.

Υπεύθυνοι παθογόνοι μικροοργανισμοί είναι το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (γαστρικοί καρκίνοι), ο ιός της ηπατίτιδας B και C (καρκίνος του ήπατος) και ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων Human Papilloma Virus –HPV (καρκίνος του τραχήλου της μήτρας).

Το BBC υπενθυμίζει ότι οι ειδικοί ήδη γνώριζαν ότι ο καρκίνος του στομάχου μπορεί να αποφευχθεί, αν εξολοθρευτεί το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού με τη βοήθεια αντιβίωσης. Τα στοιχεία της έρευνας κατέδειξαν επίσης ότι το ένα τρίτο των καρκίνων που οφείλονται σε λοίμωξη συμβαίνει σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 50 ετών. (http://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045%2812%2970137-7/abstract).

Τι συνέβη το 1934;

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του συγγραφέα Barry Lynes, το 1934 στις ΗΠΑ μια ομάδα κορυφαίων Αμερικανών βακτηριολόγων και γιατρών κατόρθωσε να θεραπεύσει ολοκληρωτικά τον καρκίνο σε κλινικά πειράματα. Όπως αναφέρει ο Lynes στο βιβλίο του «Η θεραπεία του καρκίνου που πέτυχε: 50 χρόνια αποσιώπησης» (The Cancer Cure That Worked: 50 Years of Suppression – 1987), οι Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν ότι ο καρκίνος προκαλείται από έναν παθογόνο μικροοργανισμό, ο οποίος μπορεί να καταστραφεί τελείως ανώδυνα με τη βοήθεια ειδικής ηλεκτρονικής συσκευής.

Σχετικές αναφορές έγιναν τόσο σε εφημερίδες όσο και στην ετήσια έκθεση του αμερικανικού Ιδρύματος Smithsonian Institution, ενώ είχε προηγηθεί σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Science. Κατά τον Lynes, βασικός συντελεστής της έρευνας ήταν ο ιδιοφυής μηχανικός, εφευρέτης ιατρικών συσκευών, παθολόγος και βακτηριολόγος Royal Raymond Rife. Ο Rife το 1932 απομόνωσε τον ιό του καρκίνου με τη βοήθεια του πρότυπου ισχυρού μικροσκοπίου που ο ίδιος επινόησε.




Τον ονόμασε BX virus και στη συνέχεια κατόρθωσε να τον καταστρέψει κατ’ επανάληψη μέσω μιας συσκευής που παρήγε συγκεκριμένες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες, με άλλα λόγια μιας γεννήτριας συχνοτήτων. Αφού πρώτα μόλυνε τα πειραματόζωα με τον ιό του καρκίνου, είδε τους όγκους να αναπτύσσονται και κατόπιν τους εξουδετέρωσε.

Το 1934 λέγεται ότι εφάρμοσε για πρώτη φορά την ανώδυνη θεραπεία με απόλυτη επιτυχία και σε ανθρώπους (16 ασθενείς, 16 πλήρεις ιάσεις μέσα σε τέσσερις μήνες, επιτυχία 100% χωρίς παρενέργειες). O Rife πίστευε ότι όλες οι μορφές καρκίνου προκαλούνται από τον ίδιο ιό, ο οποίος μπορεί να αλλάζει μορφή μοιάζοντας πότε με ιό, πότε με βακτήριο και πότε με μύκητα.

Λογοκρισία και αποσιώπηση;

Ο Barry Lynes (ο οποίος έχει δεχθεί επικριτικά σχόλια ως συνομωσιολόγος) εξηγεί ότι στη συνέχεια η συγκεκριμένη θεραπεία του καρκίνου λογοκρίθηκε και αποσιωπήθηκε από μεγάλα ιατρικά περιοδικά για ευνόητους λόγους. Ο συγγραφέας αναφέρει ότι ένας αριθμός από επιστήμονες και γιατρούς γελοιοποιήθηκε και περιφρονήθηκε από το επιστημονικό κατεστημένο, σε σημείο που η όλη ιστορία να φτάσει να θεωρείται μύθος. Όμως στην πραγματικότητα, όπως διατείνεται, η θεραπεία χρησιμοποιήθηκε κρυφά για πολλά χρόνια συνεχίζοντας ακόμα να γιατρεύει τόσο τον καρκίνο όσο και άλλες ασθένειες.

Ποιοι δεν ασθενούν...

Ο Rife, ο οποίος πέθανε το 1971 αδέκαρος και πικραμένος για την απαξίωση που επιφύλαξαν στον ίδιο και τις μεθόδους του οι συνάδελφοί του (σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Californian), φέρεται επίσης να είχε δώσει απάντηση στην εύλογη απορία γιατί δεν ασθενούν όλοι από καρκίνο: Αν ο μεταβολισμός του ανθρώπινου οργανισμού είναι ισορροπημένος, τότε δεν είναι ευπαθής σε καμία ασθένεια, είχε δηλώσει.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Η Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας 1981-2011



Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη του «Κινήματος» στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι πού θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να μοιραστούν στις ορδές των «μη προνομιούχων» που ανυπόμονοι περιμένουν την ώρα της μεγάλης εισβολής. (Διαβάστε το όλο. Θα αυξηθεί κατακόρυφα η οργή σας και δεν θα πιστεύετε τις αποκαλύψεις οι οποίες λόγω του έγκριτου δημοσιογράφου είναι όλες τεκμηριωμένες).


«Πρόεδρε, δεν υπάρχει πρόβλημα», λέει ο Γεράσιμος Αρσένης, μετέπειτα «τσάρος της οικονομίας», στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. «Το διεθνές σύστημα», επιμένει, «έχει μεγάλη ρευστότητα και θα βρούμε αρκετό χρήμα να φέρουμε στην Ελλάδα. Εξάλλου, τα επιτόκια είναι χαμηλά, όπως και το ελληνικό δημόσιο χρέος. Υπάρχουν έτσι περιθώρια να αντιμετωπίσουμε και αιτήματα για παροχές, αλλά και μία πιθανή φυγή κεφαλαίων στις ξένες τράπεζες από βιομηχάνους και μεγαλοεισαγωγείς…».
«Δηλαδή λεφτά υπάρχουν, Μάκη», τονίζει ευχαριστημένος ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Θα μπορέσουμε έτσι να δείξουμε στον λαό ότι μοιράζουμε χρήμα. Ποιος ποτέ θα μάθει ότι αυτό είναι δανεικό… Θα λέμε σε όλους τους τόνους ότι είναι το χρήμα του κατεστημένου, που τώρα ανήκει στους Έλληνες…», προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δείχνει να απολαμβάνει το ουίσκι που πίνει.
«Οι γιαπωνέζικες τράπεζες ψοφάνε να δανείζουν χρήμα στην Ευρώπη, κύριε πρόεδρε», λέει στον Ανδρέα Παπανδρέου ο Κωστής Βαΐτσος, που είχε διεθνή εμπειρία από τη συμβουλευτική θητεία του σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Γνώριζε επίσης ο ίδιος – όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου – ότιστην διεθνή κεφαλαιαγορά κυκλοφορούσε και άφθονο μαύρο αραβικό χρήμα σε πετροδολάρια, που άλλο που δεν ήθελε να τοποθετηθεί σε χώρες όπως η Ελλάδα. Το χρήμα αυτό ήταν καλοδεχούμενο από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ήθελε να το χρησιμοποιήσει για να εξαγοράσει στην κυριολεξία ψήφους και οπαδούς, ώστε να μονιμοποιήσει την παραμονή του στην εξουσία. Αυτό ήταν το μεγάλο όραμά του και, για να το αναλύσει κανείς, απαιτούνται πολλές σελίδες.
Με απλά λόγια, λέμε ότι, όταν το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, δύο πράγματα τον ενδιέφεραν:Πρώτον, να διαλύσει την μισητή του – όπως είχε αποκαλύψει στον γράφοντα – Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (ΕΚΝΔ) και, δεύτερον, να καταλάβει την εξουσία. Επειδή μάλιστα γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να καταλάβει την εξουσία υποσχόμενος σοσιαλδημοκρατικού τύπου μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εξάλλου ήσαν μέσα στο πρόγραμμα της ΕΚΝΔ, εφάρμοσε μία ριζοσπαστική, λαϊκιστική, τριτοκοσμικού τύπου στρατηγική, αξιοποιώντας τα κατώτατα δυνατά ερείσματα και ένστικτα που μπορεί να διαθέτει ένας λαός.
Σπουδασμένος στην Αμερική και οικονομολόγος, επηρεασμένος από τη σχολή της οικονομετρικής προσέγγισης των πραγμάτων, ο Ανδρέας Παπανδρέου –ο οποίος απεχθανόταν την Ευρώπη και την κουλτούρα της– ήταν ένας πολιτικός με ικανότητα τολμηρών τακτικών ελιγμών, που μπορούσε με άνεση να κινείται στρατηγικά στη βάση ορθολογικών επιλογών. Ένα σημαντικό την εποχή εκείνη στέλεχος του Κινήματος χαρακτήριζε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ «κινούμενο ηλεκτρονικό υπολογιστή». Μελετούσε κάθε κίνησή του και, κυρίως, στην Αμερική είχε διδαχθεί από ειδικούς επικοινωνιολόγους να καταλαβαίνει την ψυχολογία του όχλου, να συνθηματολογεί και να μπορεί να διαισθάνεται τι θέλει να ακούσει ο ακροατής.
«Ύστερα», γράφει ο Στάμος Ζούλας, «ο Ανδρέας είχε διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα η πιθανότητα να αποκτήσει κάποιος δημοσιότητα είναι η εκπροσώπηση απόψεων με τρόπο που να διεγείρει, που να συγκινεί, και ιδιαίτερα σε θέματα που το συναισθηματικό στοιχείο είναι πολύ έντονο». Ακόμη και όσα οι πολιτικοί του αντίπαλοι θεωρούσαν ως ανερμάτιστη πολιτική και οβιδιακές μεταμορφώσεις, στην ουσία δεν ήταν παρά ένας συνειδητός και προσχεδιασμένος τακτικισμός που είχε ως πρωταρχικό –αν όχι αποκλειστικό– στόχο την κατάληψη της εξουσίας»[1]. Και η τελευταία όντως κατελήφθη τον Οκτώβριο του 1981 και έμελλε να κρατήσει, την πρώτη περίοδο, το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του στο τιμόνι της χώρας έως τον Ιούλιο του 1989.
2. [Η δημιουργία των μηχανισμών]Εννέα χρόνια παραμονής στην εξουσία ήσαν αρκετά για το ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του να δημιουργήσουν αρθρώσεις και καταστάσεις που δύσκολα θα μπορούσαν αρθούν από φιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις. Ακόμα χειρότερα, την πασοκική περίοδο εμπεδώθηκε στην Ελλάδα και μία αντιδραστική τριτοκοσμική ιδεολογία η οποία σήμερα μόνον δεινά επιφυλάσσει στη χώρα. Εξάλλου, η ιδεολογία αυτή, σύμφωνα με τα γνωστά από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα πρότυπα, χρησίμευε ως άλλοθι στους μηχανισμούς που έπαιρναν σάρκα και οστά στην Ελλάδα σε αντικατάσταση του αποκαλούμενου «κράτους της δεξιάς». Μετά λοιπόν την επιχείρηση του Φεβρουαρίου 1982, όταν μία Κυριακή οι πρασινοφρουροί έκαναν δοκιμή πραξικοπήματος, σταδιακά εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μηχανισμοί του πασοκικού κράτους που δημιουργούσαν και νέες κοινωνικο-οικονομικές αρθρώσεις.

Κοντολογίς, ο Ανδρέας Παπανδρέου επεδίωξε –και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε– να δημιουργήσει μία φιλική προς το ΠΑΣΟΚ μεσαία τάξη, εσωστρεφή και εχθρική προς κάθε φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή ιδέα. Επρόκειτο για μία τάξη που διψούσε για χρήμα, αλλά ήθελε να το αποκτήσει χωρίς κόπο και, κυρίως, όχι μέσα από μηχανισμούς της αγοράς και του οικονομικού ανταγωνισμού που συνεπάγεται η ελεύθερη οικονομία.
Έτσι, την περίοδο 1981-1985, εισρέουν στην Ελλάδα απίστευτα ποσά, δανεισμένα από ξένες τράπεζες, κυρίως ιαπωνικές, και δαπανώνται ασυστόλως στο όνομα της «καμένης γης», για να εκκολαφθεί η πασοκική εξουσία, η οποία ήταν και σαφέστατου τριτοκοσμικού χαρακτήρα. Την προαναφερόμενη περίοδο, η Ελλάδα δανείστηκε από το εξωτερικό περί τα 50 δισ. δολάρια, παράλληλα δε εισέπραξε και άλλα 26 δισ. δολάρια από κοινοτικές επιδοτήσεις. Μέσα σε μία τετραετία, δηλαδή, η χώρα είχε δεχθεί το ισόποσο ενός έτους Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ). Όσο για το δημόσιο χρέος της, από 28% του ΑΕΠ το 1980, είχε εκτιναχθεί στο 47,8% στα τέλη του 1985[2]. Είχε, δηλαδή, σχεδόν διπλασιασθεί χωρίς να γίνει στη χώρα ούτε ένα έργο!
Αντιθέτως, η κατανάλωση είχε πάει στα ύψη, με αποτέλεσμα την αλματώδη άνοδο του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών, το έλλειμμα του οποίου έφθασε να αντιπροσωπεύει το 14,5% του ΑΕΠ και να είναι το υψηλότερο κατά κεφαλήν στον κόσμο!
Στο επίπεδο της παραγωγής, όμως, η Ελλάδα υποχωρεί σημαντικά, οι εξαγωγές της παραμένουν στάσιμες, ενώ η βιομηχανία της ξεφτίζει και σταδιακά χάνεται. Το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, εδραιώνεται κοινωνικά και εξαγοράζει ψήφους, συνειδήσεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις, αγροτικούς συνεταιρισμούς, δήμους, κοινότητες. Όπως ψιθυρίζεται στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους, το «Κίνημα» του Ανδρέα Παπανδρέου αποκτά καθεστωτικό χαρακτήρα και το ότιπαραμένει στην Ευρώπη οφείλεται στο χρήμα που εισρέει στην Ελλάδα από τα διάφορα κοινοτικά Ταμεία. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται για πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις ημέτερων αγροτών, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, εκδοτών, ανώτερων και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων και, βεβαίως, κομματικών μηχανισμών.
Δημιουργείται έτσι σταδιακά ένα παρακράτος μαφιόζικου τύπου, το οποίο διεισδύει όλο και βαθύτερα στην πολιτική και κυριολεκτικά μολύνει τη δημοκρατία. Απίθανοι και αδίστακτοι εκπρόσωποι αυτού του παρακράτους δημιουργούν δίκτυα επικοινωνίας και επιρροής και αξιοποιούν στο έπακρο μια φαύλη «προοδευτική» δημοσιογραφία και ακόμα πιο φαύλους βαρόνους των μέσων μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ). Αν δε κατά καιρούς τα σκάνδαλα, οι καταχρήσεις και οι λεηλασίες αυτού του παρακράτους βγαίνουν στη δημοσιότητα, αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε εσωτερικούς ανταγωνισμούς και σε προσωπικές έριδες των ανθρώπων που δεσπόζουν στο παρακράτος. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς… Ο Κοσκωτάς, ο Μαυράκης, ο Σταματελάτος, η Αγρέξ, τα καλαμπόκια, η Προμέτ, ο Οργανισμός Ανασυγκροτήσεως Επιχειρήσεων είναι μερικά από τα 200 σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ που είχε καταγράψει ο Γιάννης Λάμψας και είχε περιγράψει αναλυτικά σε άρθρα του στα τότε Επίκαιρα του Γιάννη Πουρνάρα.
Συγκλονιστικά και απολύτως ελεγμένα στοιχεία για εκείνη την περίοδο περιέχονται σε ένα αποκαλυπτικό και πολύ σημαντικό βιβλίο του Δημήτρη Στεργίου, αρχισυντάκτη τουOικονομικού Ταχυδρόμου την εικοσαετία 1979-1999 και διευθυντή σύνταξης του ίδιου περιοδικού το 2000. Στο βιβλίο Το Πολιτικό Δράμα της Ελλάδος 1981-2005[3], ο συγγραφέας προέβλεπε την πτώχευση της χώρας από το 1989, όταν στην ουσία η Ελλάδα είχε απειληθεί με αποβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση – χωρίς να ιδρώσει κανενός το αυτί. Την αποκάλυψη αυτή είχε κάνει ο υπογράφων από τις στήλες του Οικονομικού Ταχυδρόμου, δεχόμενος τόνους ύβρεων λάσπης από τους πραιτοριανούς της «Αλλαγής».
Την ώρα, λοιπόν, που κάποιοι ψάχνουν για «επαχθή χρέη» και παραπλανούν τον κόσμο, θα πρέπει κάποια πράγματα να τα δούμε από κοντά. Ειδικότερα δε θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε μία χρεοκοπία δεν υπάρχουν αμέτοχοι – κυρίως όταν η χρεοκοπία είναι απότοκος συλλογικής ληστείας, τους καρπούς της οποίας άλλοι γεύονται περισσότερο, άλλοι λιγότερο και κάποιοι ίσως καθόλου.
3. [Αριθμοί και γεγονότα]Ο υπογράφων δέχεται ότι τα τριανταπέντε τελευταία χρόνια αρκετοί πολιτικοί πλούτισαν και κάποιοι υπερπλούτισαν ασκώντας το επάγγελμα του «εκπροσώπου του λαού».Δέχεται επίσης ότι στο πολιτικό μας σύστημα υπάρχει αυξημένη διαφθορά. Όλα αυτά, σε μία δημοκρατία είναιανιχνεύσιμα και κολάσιμα. Γι’ αυτό, «επαχθή χρέη» υπάρχουν και αναγνωρίζονται
μόνον στις δικτατορίες τριτοκοσμικού και κομμουνιστικού τύπου. Αντιθέτως, στη δημοκρατία, η διαφάνεια – η οποία είναι και ένας από τους όρους λειτουργίας της – αποτελεί αντίδοτο στη διαφθορά και ενίοτε την αποτρέπει. Ωστόσο, ειδικά στην χώρα μας, υπάρχει μία άλλη, και πραγματική, διάσταση «επαχθούς χρέους» την οποίαν ουδείς τολμά να αναφέρει και, ακόμη περισσότερο, να αναδείξει. Γι’ αυτό, στο παρόν κείμενο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία μερική διάσταση αυτού του «επαχθούς χρέους» προβάλλοντας στοιχεία που με πολύ κόπο αναζητήσαμε και καταγράψαμε.
Επισημαίνουμε, έτσι, ότι από το 1979 έως και το 2010 έγιναν στην Ελλάδα 5.280 γενικές και κλαδικές απεργίες, σε ποσοστό 96% του δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα να χαθούν 1.385 ημέρες εργασίας. Σε σημερινά ευρώ, το κόστος αυτών των εργάσιμων ημερών, που είναι 45 τον χρόνο, αντιστοιχεί σε 135 δισ. ευρώ, ήτοι στο 39% του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας ή στο 55% των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων.Σημειώνουμε ότι οι απεργούντες ναι μεν δεν προσήλθαν στην εργασία τους, πλην όμως εισέπραξαν το σχετικό ημερήσιο κόστος της τελευταίας – και το συνολικό αυτό ποσόν είναι αδύνατον να υπολογισθεί. Σίγουρα, όμως, σωρευτικά αντιπροσωπεύει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ. Οι περισσότερες από τις προαναφερθείσες απεργίες – ο αριθμός των οποίων είναι τριπλάσιος του αντιστοίχου κοινοτικού μέσου όρου πριν τη μεγάλη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ) – είχαν εκβιαστικό χαρακτήρα και κατέληξαν στην απόσπαση απίθανων προνομίων. Τα τελευταία –όπως, για παράδειγμα, τα δωρεάν ταξίδια με την Ολυμπιακή Αεροπορία όλων των μελών των οικογενειών των εργαζομένων (;) στην εταιρεία, στην πρώτη θέση– επιβάρυναν, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το κόστος παραγωγής της ελληνικής οικονομίας κατά 4% του ΑΕΠ περίπου. Έτσι, σωρευτικά τα τριάντα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία επιβαρύνθηκε με άλλα 140 δισ. ευρώ, χάνοντας ταυτοχρόνως και σημαντικό μέρος από την ανταγωνιστικότητά της. Στην απώλεια αυτή θα πρέπει να προστεθεί και η κατά 2% σωρευτική επιβάρυνση του ΑΕΠ από τα κλειστά επαγγέλματα, η οποία επίσης υπολογίζεται σε άλλα 120 δισ. ευρώ.
Επίσης, από το 1993, μετά την πτώση της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έως και το 2009, προσελήφθησαν στην ευρύτερο δημόσιο τομέα περί τα 600.000 άτομα, με αποτέλεσμα το κόστος του δημόσιου τομέα να επιβαρυνθεί με το απίστευτο ποσόν των 500 δισ. ευρώ – κόστος το οποίο ξεπέρασε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το αντίστοιχο μέσο της ΕΕ των 15 χωρών-μελών. Το ποσοστό αυτό σήμερα αντιπροσωπεύει 11 δισ. ευρώ ετησίως και είναι η βασική αιτία της δημιουργίας δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Ακόμα χειρότερα, επιβαρύνει και την εξυπηρέτηση του δημόσιου δανεισμού σε επίπεδα που είναι δύσκολο να υπολογισθούν. Στις παραπάνω απίστευτες επιβαρύνσεις θα πρέπει να προσθέσουμε και την χορήγηση στην Ελλάδα 180.000 συντάξεων με μηδενική ανταπόδοση, οι οποίες σε μία εικοσαετία επιβάρυναν το υπερχρεωμένο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με 24 δισ. ευρώ, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και κάποια δισεκατομμύρια εφάπαξ. Την περίοδο 1990-2009 καταγράψαμε επίσης για την Αθήνα 180 δήθεν φοιτητικές διαδηλώσεις, οι οποίες κατέληξαν σε καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και σε λεηλασίες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ανυπολογίστου αξίας. Την εικοσαετία αυτή, οι καταστροφές που προκλήθηκαν μόνον στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υπολογίζονται στα 30 εκατ. ευρώ σωρευτικά, συμπεριλαμβανομένων και των κλοπών επιστημονικού υλικού. Από κοινωνικής δε πλευράς, οι βάρβαρες αυτές εκδηλώσεις οδήγησαν σε απώλειες δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας στο κέντρο της Αθήνας και στο κλείσιμο περίπου 10.000 εμπορικών και άλλων επιχειρήσεων.
Αποκαλυπτικά επίσης στοιχεία για το μέγεθος της μεγάλης ληστείας μπορεί να εντοπίσει κανείς σε ένα θαυμάσιο βιβλίο του αείμνηστου Νικολάου Θέμελη, υπουργού Προεδρίας στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα το 1990, με τίτλο Τον δρόμον τετέλεκα [4]. Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας, που ήταν και πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περιγράφει τις απίστευτες εμπειρίες του. Σε οποιαδήποτε δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα, το βιβλίο αυτό θα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και εισαγγελικών επεμβάσεων. Εν Ελλάδι πέρασε απαρατήρητο. Ο λόγος απλός και ευκόλως κατανοητός: ο συγγραφέας περιγράφει όργια καταχρήσεων και σπαταλών στη δημόσια διοίκηση και αναφέρει σοβαρότατες ατασθαλίες σε δήμους και κοινότητες. Ατασθαλίες που, συνολικά, ξεπερνούσαν τα 20 δισ. δραχμές την εποχή εκείνη. Το ποσόν αυτό, βέβαια, ανεβαίνει σε αστρονομικά ύψη αν διαβάσει κανείς τις εκθέσεις του Λ. Ρακιντζή, Επιθεωρητού Δημοσίας Διοικήσεως, ο οποίος, στην γνωστή έκθεσή του, περιγράφει τα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, στις πολεοδομίες, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και γενικά σε δημόσιους οργανισμούς. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ), το κόστος της διαφθοράς στην ελληνική δημόσια διοίκηση αντιπροσωπεύει περί το 2% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας, ήτοι, με τα σημερινά δεδομένα, ένα ποσόν της τάξεως των 5 δισ. ευρώ. Έτσι, σε επίπεδο τριακονταετίας, φθάνουμε αισίως τα 120 δισ. ευρώ.
Είναι, λοιπόν, ηλίου φαεινότερον ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι όντως «επαχθές», όχι όμως για τους λόγους που επικαλούνται κάποιοι νομικοί, που, υποκρίνονται ότι τώρα ανακαλύπτουν τον τροχό της διαφθοράς και της γραφειοκρατικής ασυδοσίας. Αυτοί που αναζητούν ενόχους και αποδιοπομπαίους τράγους για το αποκαλούμενο ελληνικό «επαχθές χρέος» και απειλούν με μηνύσεις και άλλα παρόμοια, καλά θα έκαναν να μάθουν …γραφή και ανάγνωση. Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι το γνήσιο προϊόν της καταληστεύσεως του δημοσίου πλούτου από συντεχνίες, συνεταιρισμούς, συνδικαλιστικά σωματεία, δημόσιες επιχειρήσεις και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.
Όλος αυτός δεσμός της ελληνικής, σοβιετικού τύπου, κλεπτοκρατίας δίνει σήμερα τον υπέρ πάντων αγώνα για να καταρρεύσει η χώρα. Είναι η μόνη ελπίδα τους. Διότι, μία ελληνική κατάρρευση θα αφήσει άθικτους όλους τους μηχανισμούς της διαφθοράς και θα ενισχύσει τις εξουσίες των συντεχνιών. Για παράδειγμα, επιχειρηματίες που τροφοδοτούν τις διάφορες φιλολογίες περί επιστροφής στην δραχμή, είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν. Έχοντας τεράστια χρέη στο εσωτερικό και γερές καταθέσεις στο εξωτερικό, σε περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή νομίζουν ότι θα εξοφλήσουν τα χρέη τους σε υποτιμημένες δραχμές, εισάγοντας υπερτιμημένα ευρώ. Θα συμβεί, δηλαδή, ό,τι συνέβη στην πάλαι ποτε Σοβιετική Ένωση, στην οποίαν οι ολιγάρχες της νομενκλατούρας αγόρασαν σχεδόν τα πάντα με υπερτιμημένα έναντι του ρουβλίου δολάρια που είχαν φυγαδεύσει στο εξωτερικό την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος. Με το χρήμα αυτό οι ολιγάρχες, όχι μόνον απέκτησαν αμύθητες περιουσίες, αλλά εγκατέστησαν και τις δικές τους πολιτικές εξουσίες. Έτσι, η σημερινή Ρωσία ελέγχεται από τους ολιγάρχες του χρήματος και αυτούς που αποτελούν το πολιτικό τους σκέλος.
Αυτό το μοντέλο «οραματίζονται» κάποιοι και για την Ελλάδα, γι’ αυτό και επιδιώκουν με κάθε μέσον να την αποκόψουν από την Ευρώπη. Δηλαδή, πέρα από τη μεγάλη ληστεία, οι κύκλοι αυτοί επιχειρούν σήμερα και μία πολιτικο-θεσμική ανατροπή. Το θέμα είναι τεράστιο και οι διάφορες πτυχές του θα αναδεικνύονται όλο και πιο αδρά όσο κυλά ο χρόνος. Και ο χρόνος κυλά εφιαλτικά γρήγορα.
Παραπομπές:

[1] Στάμος Ζούλας, Όσα δεν έγραψα…, Καστανιώτη, Αθήνα 2003, σ. 96.
[2] Το καλοκαίρι του 1985 η χώρα έφθασε στο χείλος της κατάρρευσης, όπως περιέγραψε ο τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Δ. Χαλικιάς. Βλ. τη μαρτυρία του σε συνέντευξη στον Π. Βασιλόπουλο (Οικονομικός Ταχυδρόμος, 8.1.1988), η οποία παρατίθεται στο σχετικό άρθρο μου «Από το 1985 προβλεπόταν η πτώχευση», που είναι διαθέσιμο στο http://tiny.cc/j3jax
[3] Δημήτρης Λ. Στεργίου, Το πολιτικό δράμα της Ελλάδος 1981-2005, Παπαζήση, Αθήνα 2005.
[4] Νικόλαος Θέμελης, Τον δρόμον τετέλεκα, Ι. Σιδέρης, Αθήνα 1998.

Πρωτοφανή δήλωση του πρώην ομοσπονδιακού προέδρου της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ - Η Δημοκρατία δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα

Ε...και τι έγινε μωρέ;... Πάμε για ένα εσπρεσσάκι... καμιά ταβέρνα... να  μην χάσουμε το τουρικό σήριαλ στην tv...

ΡΕ, ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ;;;;;
Αφήνουμε τον κάθε τυχάρπαστο ΜΑΛΑΚΑ ΦΑΣΙΣΤΑ να μιλά για την ΠΑΤΡΙΔΑ μας, την κοιτήδα του παγκοσμίου φωτός,  τόσο απαξιωτικά και δεν μας καίγεται καρφάκι;

Ρε ΜΑΛΑΚΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ, ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ;

Πόπη Σουφλή


Σε μία πρωτοφανή δήλωση προέβη ο πρώην ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Ρόμαν Χέρτσογκ.
Ερωτώμενος από δημοσιογράφο εάν η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη με πολιτικό «μπόνους», ως γενέτειρα της Δημοκρατίας, απαντά αρνητικά, εξηγώντας ότι
ο ίδιος θεωρεί ως κοιτίδες της έννοιας την Ελβετία και την Αγγλία.

«Τα πράγματα μάλλον έγιναν όπως συνήθως: Γνώριζε κανείς τις οικονομικές αδυναμίες, ενώ από την άλλη πλευρά δεν υπήρχαν προβλήματα σε θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η θρησκεία. Η Τουρκία αμέσως παραδίπλα είναι μεν οικονομικά πολύ πιο ισχυρή, αλλά τα θέματα αυτά δεν συνάδουν», δηλώνει ο πρώην Πρόεδρος στην εφημερίδα «Der Handelsblatt» και, όταν ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για το «μπόνους» της Ελλάδας, ως γενέτειρας της δημοκρατίας, απαντά: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα».

Ο κ. Χέρτσογκ θεωρεί ακόμη αδικαιολόγητη την κριτική που ασκείται από τις χώρες του Νότου προς την Γερμανία, σε ό,τι αφορά την πολιτική διάσωσης. «Δεν το παίρνω στα σοβαρά. Η Γερμανία στα μάτια τους κάνει τα πάντα λάθος», σημειώνει και υποστηρίζει ότι αν όμως δεν κάνει κανείς κάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνεται στην υποχρέωσή του να ηγείται. 

Αντίθετα, τονίζει, θα σήμαινε ότι θέλει να κυριαρχήσει σε όλη την Ευρώπη. «Θα δείτε, όταν περάσει η κρίση, τότε θα έρθουν αναπόφευκτα και πάλι οι φωνές των ίδιων επικριτών ότι η Γερμανία θα πρέπει να ηγηθεί», υπογραμμίζει και θεωρεί εσφαλμένη την κριτική και για το υψηλό εξαγωγικό πλεόνασμα της χώρας του.

«Δεν εξάγουμε από ιδιοτροπία, αλλά επειδή τα προϊόντα μας και οι προσφορές μας είναι καλύτερες», λέει.
Κάνει μάλιστα λόγο για λάθος των χωρών εκείνων, οι οποίες είχαν παραλείψει μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας επί 60 χρόνια, για να καταλήξει: «Το να μιμούνται όμως τα λάθη τους μόνο για χάρη της ειρήνης, δεν θα μπορούσε να συνεχισθεί».

Ο ίδιος, πάντως, απορρίπτει την ιδέα ενός ευρώ για τον Βορρά και ενός για τον Νότο, καθώς, όπως εκτιμά, το ευρώ του Νότου θα βρισκόταν υπό πίεση, ενώ αυτό του Βορρά θα ανατιμάτο μαζικά και δεν θα χρειαζόταν καν να γίνεται πλέον λόγος για εξαγωγές. Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι θα υπήρχαν και κάποια πλεονεκτήματα.

Χατζημαρκάκης: Η γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο
Για «γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο» έκανε λόγο ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης. «Κανένας από τους μεγάλους πολιτικούς που αναδείχθηκαν στο παρελθόν στη θέση αυτή δεν διανοήθηκε ποτέ να μιλήσει με αυτό τον τρόπο για την Ελλάδα. 

Δεν φτάνει το πικρό ποτήρι της απαξίωσης, της υποβάθμισης και της γελοιοποίησης του ελληνικού λαού;» διερωτάται ο κ. Χατζημαρκάκης και συνεχίζει: «Αντί να ζητήσουν συγνώμη οι Γερμανοί πολιτικοί ή έστω να μιλήσουν ανθρώπινα σ' ένα λαό που δοκιμάζεται, τώρα θέλουν να ανατρέψουν και την ιστορία της ανθρωπότητας

Ο κ. Χατζημαρκάκης, ο οποίος όπως ανακοίνωσε πρόσφατα θα είναι υποψήφιος ως επικεφαλής ελληνικού κομματικού σχήματος στις προσεχείς ευρωεκλογές, επισήμανε ακόμη ότι ο κ. Χέρτσογκ, ως κορυφαίος δικαστής με κλασική παιδεία, «θα έπρεπε να γνωρίζει πως δεν θα είχε μάθει ποτέ τη λέξη 'Δημοκρατία', αν δεν την είχε δανειστεί από την ελληνική σκέψη» και πρόσθεσε ότι «είναι ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό μια τέτοια συμπεριφορά».
Κατέληξε δε λέγοντας ότι «η ευρωπαϊκή ιστορία θα καταγράψει τον κ. Χέρτσογκ στους επιλήσμονες».

"Άδειασε" εκ νέου το γιουσουφάκι της η Μέρκελ

"ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2014, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ"


Τη δέσμευση του θλιβερού ικέτη που παριστάνει τον πρωθυπουργό της χώρας μας ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις απέναντι στην τρόικα έλαβε η Άγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε η ίδια στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον μερκελιζόμενο ρεζίλη, μετά το γεύμα εργασίας που είχαν στο Βερολίνο κατά την προσκυνηματική επίσκεψη του τελευταίου. Όπως ήταν αναμενόμενο η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη στήριξή της «στις δύσκολες αποφάσεις» που καλείται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση αλλά και για το πρωτογενές πλεόνασμα τονίζοντας, ωστόσο, ότι ο προϋπολογισμός του 2014 «αποτελεί πρόβλημα».  

«Βλέπουμε ήδη τους
πρώτους καρπούς αυτής της προσπάθειας» υποστήριξε η Άγκελα Μέρκελ στα πλαίσια της τυπικής αβροφροσύνης, σημειώνοντας πως «τέτοιο δείγμα είναι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος» και κάνοντας λόγο για «ουσιαστική πρόοδο σε σχέση με αυτά που συζητούσαμε πριν από 10 μήνες». Ωστόσο, περιγράφοντας την παρούσα κατάσταση είπε πως η Ελλάδα διαπραγματεύεται με την τρόικα ώστε να αποδεσμευτεί η δόση, επισημαίνοντας πως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τακτοποιηθούν.

«Υπάρχουν θέματα που δεν έχουμε επιλυθεί πλήρως και ο προϋπολογισμός του 2014 είναι ένα πρόβλημα» τόνισε προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός μου είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί σε αυτές τις δεσμεύσεις». Συμπλήρωσε ότι «γνωρίζει καλά τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες» αλλά σημείωσε ότι «για να δούνε καλύτερες μέρες θα πρέπει να επιτευχθεί ισοσκελισμός του προϋπολογισμού και διαρθρωτικές αλλαγές».

"Άδειασμα" ΚΑΙ για την αναδιάρθρωση του χρέους
Ερωτηθείσα τι έπεται από την πλευρά των εταίρων, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει ΔΗΘΕΝ καλύψει ήδη τον στόχο της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, η Άγκελα Μέρκελ επεσήμανε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να διατηρηθεί και να διασφαλιστεί. «Περιμένουμε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ώστε να φανεί που βρίσκεται το ελληνικό πρόγραμμα και να υπάρξει σχετική απόφαση Eurogroup. Τότε θα τηρήσουμε χωρίς αμφιβολία τις δεσμεύσεις μας». Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι δεν γίνεται «βασιζόμενοι στο σήμερα να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στο μέλλον».

Με απλά λόγια, η Μέρκελ επανέλαβε ότι οι όποιες αποφάσεις σχετικά με το χρέος, οι οποίες ασφαλώς και δεν θα αφορούν σε οποιασδήποτε μορφής κούρεμα αλλά σε αδιέξοδες επιμηκύνσεις που απλά με τη σειρά τους θα επιμηκύνουν την υποδούλωση της χώρας μας (αυτές είναι οι "δεσμεύσεις" της που "θα τηρήσει χωρίς αμφιβολία", άλλωστε) πηγαίνουν τουλάχιστον για μετά τον Απρίλιο και κατ'επέκταση μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, αν και οι γενικολογίες της φράου ("το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ") δεν αποκλείουν την αναμονή οριστικοποίησης του πλεονάσματος για τουλάχιστον μία χρονιά ακόμα (τουλάχιστον την άνοιξη του 2015), με δεδομένο ότι στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν υφίσταται για φέτος, πέρα από τις στατιστικές αλχημείες των ψευδοκυβερνητικών τσαρλατάνων.

"Merkel, uber alles" από τον πρωθυπουργικό τραγέλαφο
Από την πλευρά του ο παγκόσμιος ρεζίλης της χώρας μας επέμεινε στην παραμύθα περί "πρωτογενούς πλεονάσματος", βαυκαλιζόμενος ότι ο συγκεκριμένος στόχος είχε οριστεί για το επόμενο έτος και όχι για φέτος.  Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να μπουν σε τροχιά υλοποίησης, σημειώνοντας πως παρά τις θυσίες των Ελλήνων, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να γίνουν κι άλλα: ΤΟ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΟ ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΦΑΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΝ, ΟΧΙ "ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ" ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ ΤΟΥΣ.

ΕΛΑ ΤΩΡΑ, ΓΛΟΙΩΔΕΣ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙ, ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ" ΜΕΤΑΞΥ...ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΕΞΑΣ!!
«Μπαίνουμε σε μία εποχή ανάκαμψης μετά από επτά οδυνηρότατα χρόνια ύφεσης, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ που όλοι αντιλαμβάνονται. Αυτή η ανάκαμψη δικαιώνει τις θυσίες του που αρχίζουν να αποδίδουν» πρόσθεσε, χωρίς να έχουμε καταλάβει αν με τις γνωστές αυτές ανοησίες κοροϊδεύει μόνο τους Έλληνες ή και τον εαυτό του. «Η επικείμενη ανάκαμψη είναι το πρώτο ελπιδοφόρο σημάδι, οι τιμές των ομολόγων που συνεχώς πέφτουν επιβεβαιώνουν ότι είμαστε σε σωστό δρόμο», είπε πριν προσκυνήσει για άλλη μια φορά την καγκελάριο για τη «συνεχή της στήριξη» και τους ευρωπαίους εταίρους για «την αλληλεγγύη που δείχνουν στην Ελλάδα»: μία ακόμα θλιβερή εικόνα της κατάντιας των νεοελλήνων που ανέχονται από τους "κυβερνώντες τους" τέτοιες καταστάσεις άκρατου γιουσουφακισμού έλαβε τέλος, και -ως αναμένετο- χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα θετικής προοπτικής για τη χώρα.

Το θανατηφόρο μυστικό που απειλεί την Βαλτική

 
«βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή»,


Κάπου εκτατό μέτρα μόνο από τις ακτές της Βαλτικής χιλιάδες ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες χημικά όπλα της Γερμανίας από το Β΄ΠΠ τα οποία ρίχτηκαν από τους συμμάχους μετά την παράδοση της Γερμανίας στις 7 Μαΐου του 1945. Τώρα αρχίζουν να αποσυντίθενται βγάζοντας δηλητηριώδεις ουσίες από το εσωτερικό τους.

Σύμφωνα με το
ρωσικό κόμμα των πρασίνων τα τοξικά χημικά αναβλύζουν από τα διαβρωμένα κελύφη των όπλων με κίνδυνο σύντομα να αγγίξουν θανατηφόρες συγκεντρώσεις απειλώντας όχι μόνο το οικοσύστημα της Βαλτικής αλλά και και περίπου 30 εκατομμύρια κατοίκους που ζουν στις ακτές της.
Με την ρίψη 300.000 περίπου τόνων χημικών όπλων (αρκετά για να σκοτώσουν ολόκληρο τον πληθυσμό της Ευρώπης) στα ρηχά νερά της Βαλτικής μεταξύ του 1945 και 1947 οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η τότε ΕΣΣΔ έχουν φέρει σήμερα την Βαλτική στα πρόθυρα της οικολογικής καταστροφής.

«Η Βαλτική θάλασσα είναι γνωστή ως το δοχείο απορριμμάτων της Ευρώπης. Ήδη σε αυτή τη θάλασσα υπάρχουν δηλητηριώδεις ουσίες κατατρώγοντας το οικοσύστημα σαν καρκίνος. 

Εάν σε αυτό προσθέσεις και τα χημικά που ρίφθηκαν την περίοδο μετά τον πόλεμο από τους συμμάχους τότε πολύ σίγουρα μπορείς να μιλήσεις για ολοκληρωτική καταστροφή της περιοχής», δήλωσε σχετικά ο Yevgeny Usov από το ρωσικό κόμμα των πρασίνων.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν οι τρείς μεγάλες δυνάμεις πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση για να αποφασίσουν την τύχη των χημικών όπλων της Γερμανίας κυρίως αέρια νεύρων και θανατηφόρα φορτία Zyklon B τα οποία  είχαν χρησιμοποιηθεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

Τα υποψήφια μέρη ήταν πολλά μεταξύ αυτών και ο Ατλαντικός Ωκεανός και ένα σημαντικό μέρος ρίφθηκε εκεί αλλά μεγάλη ποσότητα αποφασίστηκε να ριφθεί στη θάλασσα της Βαλτικής.

Μάλιστα, οι περιβαλλοντολόγοι κάνουν λόγο για «βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή», καταστρέφοντας ολόκληρα οικοσυστήματα.

Οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων έχουν θορυβήσει τα κρατίδια της Βαλτικής, τα οποία έχουν ξεκινήσει την επεξεργασία σχεδίων συλλογής και απομάκρυνσής τους, ζητώντας την χρηματοδοτική και τεχνολογική συνδρομή του ΝΑΤΟ.

http://www.youtube.com/watch?v=1f6qgUWdJ0U&feature=player_embedded



Πηγή

Τα επτά δεδομένα και το δυσοίωνο μέλλον για τη χώρα μας



Η λύση είναι μια: Έξοδος από την Ευρωζώνη, Εθνικό Νόμισμα και... ανασήκωμα τα μανίκια να δουλέψουμε όλοι΄μαζί.ως λαός, ως έθνος, να ξαναστηθούμε στα πόδια μας.

Προϋπόθεση η πτώση της ΕΠΤΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.

Πόπη Σουφλή


Η είδηση είναι "καρατσεκαρισμένη" και έρχεται απευθείας από καθ' όλα αξιόπιστη πηγή στις Βρυξέλλες.

Δεδομένο πρώτο: Στο Eurogroup στις 9 Δεκεμβρίου η Ελλάδα δεν θα πάρει το πράσινο φως για την δόση.

Δεδομένο δεύτερο: Οι δανειστές μας είναι αποφασισμένοι να δώσουν ένα ηχηρό χαστούκι στην Ελλάδα και να συνεχίσουν με τις ίδιες εξευτελιστικές ταπεινώσεις να μεταχειρίζονται την χώρα μας.

Δεδομένο τρίτο: Οι Ευρωπαίοι θα επιχειρήσουν να "παγώσουν" την χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος μέχρι τις ευρωεκλογές του Μαίου. Κοινώς θα πουν στην Ελλάδα "βγάλτα πέρα μόνη σου" καλώντας την να συντηρηθεί με τα χρήματα που έχει από τα έσοδα στον προϋπολογισμό της.

Δεδομένο τέταρτο: Η Γερμανία δεν φοβάται μήπως η Ελλάδα δεν μπορεί κάποια στιγμή- εξαιτίας αυτής της χρηματοδοτικής ασφυξίας-  να αποπληρώσει τα χρέη της. Έστω κι ένα τοκοχρεολύσιο αρνηθεί να αποπληρώσει, θα κινηθούν αυτομάτως οι διαδικασίες κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας!

Δεδομένο πέμπτο: Οι Ευρωπαίοι θα μεταθέσουν για το απώτερο μέλλον την περίπτωση ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους. Σε τόσο απώτατο μέλλον ώστε το ΔΝΤ- πουεπιζητεί άμεσα αποφάσεις για το θέμα- να αναγκαστεί σε αποχώρηση από το ελληνικό πρόγραμμα.

Δεδομένο έκτο: Άν συμβεί αυτό, τότε η τύχη της Ελλάδας θα κρέμεται από τα χέρια της Μέρκελ και του Ολλανδού Ντάισεμπλουμ, και κοινώς δεν θα έχουμε άλλον δρόμο να εξελιχθούμε σε απολύτως πειθήνια όργανα των γραφειοκρατών των Βρυξελλών.

Δεδομένο έβδομο: Όλα αυτά θα συμπέσουν με τις διεργασίες για την δημιουργία μίας ευρωζώνης δύο ταχυτήτων, των πλούσιων και φτωχών, όπου- μαντέψτε- η Ελλάδα θα ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.

Με άλλα λόγια έχουν βάλει σκοπό να μας μετατρέψουν σε μία χώρα εξαθλιωμένη, που θα βρίσκεται για τουλάχιστον μισό αιώνα σε κατάσταση εθνικής ομηρίας αντιμετωπίζοντας μας ως τους "παρακατιανούς" της Ευρώπης.

Μας αξίζει τέτοιο μέλλον;


Κατήγγειλε σκάνδαλα – Τον «βάφτισαν» επίορκο (βιντεο)


Έτσι είναι με την ... ελληνική δικαιοσύνη... καταγγέλεις τα σκάνδαλα και μετά τρέχεις να αποδείξεις την... αθωότητά σου...
ΕΛΛΑΔΑ... Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ" ΣΟΥ....

Πόπη Σουφλή

Κατήγγειλε σκάνδαλα – Τον «βάφτισαν» επίορκο  

Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Μια πραγματικά απίστευτη ιστορία, με καταγγελίες που κόβουν την ανάσα, αλλά και τις εκδικητικές συμπεριφορές τις οποίες εισέπραξε από προϊσταμένους και συναδέλφους του, εξιστόρησε στην εκπομπή ΡΕΠΟΡΤΑΖ του  ACTION 24, το στέλεχος της ΔΕΗ, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Ο συγκεκριμένος είναι ο πρώτος επίσημος μάρτυρας διαφθοράς- whistleblower όρος που προσδίδεται σε πρόσωπα που αποκαλύπτουν παρατυπίες, και ανέντιμη ή παράνομη δραστηριότητα εντός ενός Οργανισμού.

Ο κ. Αλιφιεράκης, πρώην σύμβουλος του Μ. Κεφαλογιάννη επί κυβερνήσεως ΝΔ,  μηχανολόγος μηχανικός και με σημαντικότατες γνώσεις σε θέματα ενέργειας εντάχθηκε στη ΔΕΗ το 1986. Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται με επαρέμβαση του το 1996 η ΔΕΗ κερδίζει περίπου 15,2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, αφού προηγούμενος διαπίστωσε, ως πλήρης γνώστης του αντικειμένου, σοβαρό πρόβλημα με
τα καύσιμα που οδήγησαν σε βλάβες των ηλεκτρογεννητριών, γεγονός που τον δικαίωσε πλήρως.

Το 2001 ο κ. Αλιφιεράκης διαπίστωσε κίνδυνο εκρήξεως της δεξαμενής καυσίμου χωρητικότητας δύο χιλιάδων (2.000) τόνων πετρελαίου στο εργοστάσιο Λινοπεραμάτων Ν. Ηρακλείου Κρήτης της ΔΕΗ λόγω της εσφαλμένης διαχείρισης καυσίμου ηέκρηξη στην δεξαμενή καυσίμου θα προκαλούσε εκρήξεις και πυρκαγιά στις διπλανές οκτώ δεξαμενές πετρελαιοειδών, αποθηκευτικής ικανότητας περίπου τριάντα χιλιάδων (30.000) τόνων καυσίμων για την ηλεκτροδότηση της Κρήτης από τον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων. 

Αποφεύχθηκε η έκρηξη της δεξαμενής επειδή προέκυψε η σοβαρή βλάβη του αεροστροβίλου ο οποίος τροφοδοτείτο με καύσιμο από την δεξαμενή Νο1.

«Με πολεμούν»

Έκτοτε άρχισαν τα αντίποινα εις βάρος του, δια του λόγου ότι προσπαθούσε με κάθε νόμιμο μέσο να αποκαλύψει την διαφθορά η οποία υπήρχε και υπάρχει στους κόλπους της Διοίκησης της ΔΕΗ.
Όπως ο ίδιος λέει πλήρωσε το θάρρος του να καταγγείλει την κακή ποιότητα των καυσίμων με ψυχολογικές πιέσεις και βασανισμούς. Βίωσε την πλήρη απομόνωση από τους συναδέρφους του, κατηγορήθηκε ως συκοφάντης, τον «βάφτισαν» επίορκο, του άσκησαν αγωγή, τον υποβίβασαν σε θέση άσχετη με το αντικείμενο του, τον εξανάγκασαν να κάνει την δουλειά του γραφιά και στο τέλος έφθασαν στο σημείο να τον θέσουν και σε αργία!
Μέσω πολυσέλιδης αγωγής που έχει καταθέσει και ζητά το αστρονομικό ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, οι προϊστάμενοι του και συνάδερφοι του κάνουν ότι μπορούν για να τον συνθλίψουν επειδή είχε το ήθος και την αξιοπρέπεια να πράξει το αυτονόητο: να καταγγείλει τα κακώς κείμενα.
Ενώ θα έπρεπε να απολαμβάνει τις ευεργεσίες του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος για την προστασία του κράτους, βάση των διεθνών και εγχώριων νομοθετικών διατάξεων, εντούτοις ο κ. Αλιφιεράκης κατήγγειλε στην εκπομπή ότι έχει στηθεί μια ολόκληρη επιχείρηση ηθικής και όχι μόνο εξόντωσης του.

Δείτε εδώ το βίντεο με όσα καταγγέλθηκαν από τον κύριο Αλιφιεράκη και τον δικηγόρο του κύριο Γιάννη Κουσουλό στην εκπομπή REPORTAZ σήμερα εχθές) το μεσημέρι:
  http://www.youtube.com/watch?v=uB-_sRiCiUE&feature=player_embedded



Πηγή

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Αλεξανδρούπολη: η γεωθερμία φέρνει τηλεθέρμανση, πράσινη αγροτική κοινότητα

Ολοκληρώθηκαν στις 13 Σεπτεμβρίου οι τελικές αντλήσεις – μετρήσεις για τον έλεγχο των δυνατοτήτων μέρος του βεβαιωμένου Γεωθερμικού Πεδίου Αριστείνου από το Δήμο Αλεξανδρούπολης.





Σημειώνεται ότι από το Φεβρουάριο του 2013, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που απέκτησε το δικαίωμα κυριότητας και εκμετάλλευσης του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου της περιοχής του, συνολικής έκτασης 20 τετρ. χιλιομέτρων, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, έπειτα από ανάδειξή του σε διεθνή διαγωνισμό.
Οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα γεωθερμικά ρευστά πιστοποιήθηκαν, ώστε πλέον να μπορεί να τεκμηριωθεί και στην πράξη το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Δήμου, το οποίο περιλαμβάνει:
α) την κατασκευή δικτύων τηλεθέρμανσης για δημοτικά και δημόσια κτίρια, σχολεία, καθώς και για το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, δύο θερμοκηπιακές μονάδες βιολογικών κηπευτικών και μία θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας μικροφυκών (σπιρουλίνα).
β) δημιουργία της Πράσινης Αγροτικής Κοινότητας Δωρικού (Πράσινο Χωριό), με σκοπό την πλήρη τηλεθέρμανσή της. Κατατέθηκε σε πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ και βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στο ΕΣΠΑ.
γ) δίκτυα τηλεθέρμανσης για 6.000 νοικοκυριά στο πλαίσιο των δράσεων που προβλέπονται από το Σύμφωνο των Δημάρχων για δέσμευση στην Τοπική Βιώσιμη Ενέργεια (www.eumayors.eu/index_el.html).
Όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη βελτιωμένη οικονομική ανταγωνιστικότητα, ενώ θα παίξει καθοριστικό ρόλο για μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία, για υγιέστερο περιβάλλον και ποιότητα ζωής. Παράλληλα, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, και τον αρμόδιο  Αντιδήμαρχο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Γιάννη Φαλέκα, απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι και άλλες επενδυτικές δράσεις, δημοτικές και ιδιωτικές, σε οικισμούς του Δήμου, εντός και πλησίον του Γεωθερμικού Πεδίου.
Πηγή: econews

Αεριοκίνηση: 200 Χιλιόμετρα με… 10 Ευρώ

Το φυσικό αέριο, το συμβατικό καύσιμο με τα πολλά οφέλη, έχει μπει με πολλούς τρόπους στη ζωή μας, αποτελώντας την πιο ρεαλιστική επιλογή για απρόσκοπτη κάλυψη των ενεργειακών μας αναγκών τώρα και στο μέλλον.





Μόνο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν  οικολογικό χαρακτήρα συγκρίσιμο με αυτόν του φυσικού αερίου – όμως η διάδοση της χρήσης τους απαιτεί πολύ μεγάλο έργο, που πρέπει να γίνει σε βάθος χρόνου και με μεγάλη επένδυση.
Αντίθετα, η διάδοση του φυσικού αερίου είναι πολύ πιο εύκολη και ρεαλιστικά εφικτή. Επιπλέον, αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο για πιο γρήγορη και ομαλή μετάβαση στην εποχή όπου οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα υπερισχύουν.
Στη χώρα μας, όπως και σε όλο τον κόσμο, το φυσικό αέριο προσφέρει οικονομία και οικολογία σε πολλούς νευραλγικούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Χρησιμοποιείται στην ηλεκτροπαραγωγή, στις επιχειρήσεις, στη βιομηχανία. Έχει μπει με φιλικότητα στα νοικοκυριά, επιτρέποντάς μας να έχουμε οικονομική, καθαρή θέρμανση, ζεστό νερό και μαγείρεμα. Και βέβαια, κυκλοφορεί στους δρόμους όλου του κόσμου, αφού διαδίδεται με όλο και πιο μεγάλη ταχύτητα ως καύσιμο για την κίνηση οχημάτων.

Στην Ελλάδα, η χρήση του φυσικού αερίου στην αυτοκίνηση δεν έχει γίνει ακόμη ευρέως γνωστή και οικεία στο πλατύ κοινό. Ευκαιρία να μάθουμε λοιπόν λίγα περισσότερα πράγματα σχετικά με έναν τομέα που αναμένεται να έχει εντυπωσιακή εξέλιξη, συντελώντας συνολικότερα στην ανάπτυξη της αγοράς αυτοκινήτου στη χώρα.

Η τεχνολογία του φυσικού αερίου στην κίνηση οχημάτων επεκτείνεται στην ελληνική αγορά

Το φυσικό αέριο για την κίνηση οχημάτων είναι πλέον γεγονός στη χώρα μας, ενώ μέρα με τη μέρα διεισδύει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα μας. Η ΔΕΠΑ, η εταιρία που προωθεί στην ελληνική αγορά το φυσικό αέριο κίνησης με την ονομασία FISIKON, δημιουργεί την υποδομή, προχωρά σε στρατηγικές συνεργασίες και υλοποιεί κινήσεις ώστε και αυτή η -γεμάτη οφέλη- χρήση του να είναι διαθέσιμη σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό οδηγών της χώρας.

Ειδικότερα, η εταιρία - σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ - υλοποιεί το σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου ανεφοδιασμού οχημάτων με φυσικό αέριο.
Οι καταναλωτές εντός Αττικής εξυπηρετούνται ήδη από το σταθμό τροφοδότησης στην Ανθούσα – ο οποίος λειτουργεί σε 24ωρη βάση,και εξυπηρετεί ΔΧ και ΙΧ οχήματα.
Ο δεύτερος σταθμός στα Άνω Λιόσια εξυπηρετεί αποκλειστικά λεωφορεία και απορριμματοφόρα. Πρόσφατα, προστέθηκε ένας ακόμη νέος σταθμός στο Δήμο Κηφισιάς, επί της λεωφόρου Κηφισίας.
Αντίστοιχα, πλέον και οι Θεσσαλονικείς μπορούν να αξιοποιήσουν τα πολλαπλά οφέλη της αυτοκίνησης με φυσικό αέριο, εξυπηρετούμενοι από το νέο σταθμό ανεφοδιασμού φυσικού αερίου στο Δήμο Πυλαίας,στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.
Σημαντικός αριθμός ΔΧ οχημάτων - λεωφορεία, απορριμματοφόρα, και ταξί -κυκλοφορεί ήδη στην Αθήνα, και αναμένεται προσεχώς και σε σειρά άλλων πόλεων ανά την Ελλάδα.

Το πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου κίνησης μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο από ΙΧ όσο και από ΔΧ

Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές διεθνώς «ψηφίζουν» οικονομία και οικολογία. Ανάμεσά τους οι αυτοκινητοβιομηχανίες Citroen, Fiat, Honda, Mercedes, Peugeot, Renault, Toyota και Volvo που έχουν λανσάρει εργοστασιακά οχήματα φυσικού αερίου. Στην ελληνική αγορά, τέτοια οχήματα διαθέτουν οι Fiat, Mercedes και Volkswagen, ενώ σύντομα αναμένονται ακόμα περισσότερες επιλογές.

Τα οχήματα φυσικού αερίου είναι οικονομικά – ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τον ελάχιστο χρόνο απόσβεσης της αγοράς τους

Η διαφορά κόστους ενός συμβατικού οχήματος από ένα όχημα φυσικού αερίου είναι σχετικά μικρή. Αν αναλογιστούμε δε την οικονομία που επιτυγχάνουμε στην αγορά καυσίμου με το FISIKON, είναι φανερό πως γίνεται απόσβεση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έως και λιγότερο του ενός έτους.
Ένα όχημα φυσικού αερίου μπορεί να προσφέρει ποσοστό  εξοικονόμησης μέχρι 66% σε σχέση με τη χρήση βενζίνης. Ακόμα, με τo ίδιο κόστος καυσίμου διανύει πολύ περισσότερα χιλιόμετρα. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν σε αυτοκίνητο μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας, το όχημα διένυσε απόσταση 199 χιλιομέτρων δαπανώντας μόλις 10 ευρώ για τροφοδότηση με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Τα οχήματα φυσικού αερίου εξασφαλίζουν απρόσκοπτη κίνηση

Όλα τα οχήματα φυσικού αερίου ιδιωτικής χρήσης είναι εφοδιασμένα με διπλό σύστημα τροφοδοσίας - βενζίνης και φυσικού αερίου - διατηρώντας έτσι τη δυνατότητα διπλής καύσης,και άρα και χρήσης βενζίνης. Έτσι, δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος το αυτοκίνητο να μείνει από καύσιμο εφόσον μπορεί να ανεφοδιαστεί με βενζίνη εάν δεν υπάρχει κάποιο πρατήριο φυσικού αερίου σε κοντινή απόσταση.

Τα οχήματα φυσικού αερίου προσφέρουν όλες τις δυνατότητες των συμβατικών οχημάτων, και κάτι παραπάνω!

Με ένα αυτοκίνητο φυσικού αερίου έχουμε τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες μετακίνησης όπως και με οποιοδήποτε όχημα βενζίνης – το μόνο που αλλάζει είναι ότι ο οδηγός πληρώνει λιγότερο για καύσιμα και προσέχει περισσότερο το περιβάλλον και την πόλη του.
Το FISIKON αντικαθιστά ισάξια όλα τα οικεία μας καύσιμα, σε όλες τις εφαρμογές τους. Οι ταχύτητες που μπορεί να φθάσουν τα οχήματα φυσικού αερίου δεν υπολείπονται εκείνων που φθάνουν τα συμβατικά αυτοκίνητα.
Όσο για τη συντήρηση του κινητήρα, οι μηχανικοί υποστηρίζουν ότι το φυσικό αέριο συντηρεί τον κινητήρα, προστατεύοντας τα εξαρτήματα του και εξασφαλίζοντας την καλή λειτουργία του για σημαντικά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι άλλα συμβατικά καύσιμα.
Τα παραπάνω δεδομένα κάνουν ορισμένους να μιλούν για το… «καύσιμο του μέλλοντος»!
Πηγή: energia.gr

Κρίση, ευκαιρία για επιστροφή στην εποχή του λιγνίτη

Η κοινωνική οπισθοδρόμηση των τελευταίων τριών δεκαετιών στη Δύση, που χαρακτηρίζεται από τη βίαιη συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια των ολίγων και από την κατίσχυση της θεωρίας των οικονομικών άκρων, επηρεάζει έντονα και το περιβάλλον. Στο ενεργειακό συνέδριο που διοργανώθηκε στο Νταεγού της Νότιας Κορέας έρευνα της Wood Mckenzie έδειξε ότι τη δεκαετία που διανύουμε ο λιγνίτης θα ξαναγίνει η κορυφαία πηγή ενέργειας του πλανήτη.





Το πλέον ρυπογόνο καύσιμο θα επικρατήσει όχι τόσο λόγω της αυξανόμενης χρήσης του στην Κίνα και στις άλλες αναπτυσσόμενες χώρες όσο λόγω της διάδοσής του στις ανεπτυγμένες χώρες. Και δη στις ευρωπαϊκές, που λόγω κρίσης εγκαταλείπουν τις πιο δαπανηρές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Εδώ πεινάμε και ξεπαγιάζουμε, το μέλλον του πλανήτη και των επόμενων γενεών θα σκεφτούμε;», είναι η λογική που κυριαρχεί. Και είναι παλαιόθεν βεβαιωμένο ότι όταν δεν υπάρχει χρήμα οι οικολογικές συνειδήσεις κάμπτονται και τα περιβαλλοντικά ήθη χαλαρώνουν.

Κάποιοι πίστεψαν ότι, όπως ξεπεράσαμε την εποχή του λίθου προτού μας σωθούν οι πέτρες, έτσι θα ξεπερνούσαμε και την εποχή του λιγνίτη και του πετρελαίου προτού αδειάσουν τα ορυχεία και στερέψουν οι πετρελαιοπηγές. Πλανήθηκαν πλάνην οικτράν. Η παραγωγή γαιανθράκων θα αυξηθεί κατά 20% έως το 2020, λένε οι ειδικοί. Και διαβεβαιώνουν ότι έχουμε ακόμα 130 χρόνια μπροστά μας για να κάψουμε όσο κάρβουνο τραβά η ψυχή μας. Για να βρουν επιτέλους τη δικαίωση και οι οπαδοί του «μπράουνλας». Της «φαιάς αντεπίθεσης» εναντίον του «πράσινου» περιβαλλοντισμού, όπως θα αποδίδαμε τον όρο «brownlash». Ολα καλά. «Lush life»!

του Αλέξανδρου Καψύλη

Βραβεύτηκε ελληνικό πρωτοπόρο σχολείο από την Microsoft

Η κοινή ομάδα δύο συστεγαζόμενων ελληνικών Δημοτικών Σχολείων, του 26ου και του 29ου Αχαρνών, αναδείχθηκε πρωτοπόρο σχολείο και τέσσερις Έλληνες αναδείχθηκαν πρωτοπόροι εκπαιδευτικοί ανάμεσα σε 23.000 εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο των παγκόσμιων Προγραμμάτων Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών και Σχολείων, που διοργανώνει η εταιρία Microsoft.





Κάθε χρόνο το πρόγραμμα Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών επιλέγει 250 εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν καινοτομικά την τεχνολογία προκειμένου να επηρεάσουν θετικά την εκπαίδευση. Για να επιλεγούν, οι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν online αίτηση μαζί με ένα ερασιτεχνικό βίντεο διάρκειας δύο έως τριών λεπτών σχετικά με τις καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας τους.

Στη συνέχεια, οι επιλεγμένοι εκπαιδευτικοί και τα πρωτοπόρα Σχολεία συνεργάζονται στενά με τη Microsoft προκειμένου να φέρουν πιο κοντά τη τεχνολογία στην εκπαίδευση. Επιπλέον, καθοδηγούν άλλους εκπαιδευτικούς προκειμένου να τους βοηθήσουν με τις τεχνολογίες εκπαίδευσης και τη χρήση προϊόντων και εργαλείων της Microsoft. Επίσης οι εκπαιδευτικοί και τα Σχολεία που διακρίθηκαν, θα λάβουν πρόσκληση συμμετοχής στο Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Φόρουμ της Microsoft, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2014 στη Βαρκελώνη.

Οι διευθυντές του 26ου και του 29ου ΔΣ Αχαρνών, Δρ. Ματθαίος Πατρινόπουλος και Φώτιος Περρής αντίστοιχα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διάκριση των σχολείων τους, όπως επίσης οι Κυριάκος Περιμένης, Δήμητρα Σταματίου και Βασίλης Οικονόμου για τη βράβευσή τους ως πρωτοπόροι εκπαιδευτικοί.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών για το τρέχον έτος θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2014. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γίνουν μέλη στην παγκόσμια κοινότητα εκπαιδευτικών «Συνεργάτες στην Μάθηση» της Microsoft, που αριθμεί εκατομμύρια εκπαιδευτικούς παγκοσμίως, στην ιστοσελίδα www.pil-network.com.

Πηγή: sigmalive.com

Οι Γερμανοί πουλάνε το Ελευθέριος Βενιζέλος

Πωλητήριο στο αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' έβαλε η γερμανική εταιρεία Hochtief, που ψάχνει επενδυτές για τα μερίδια της σε άλλα 5 αεροδρόμια.





Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg η γερμανική εταιρεία Hochtief πουλάει τα μερίδια της σε 6 αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και το ''Ελευθέριος Βενιζέλος''.

Όπως αναφέρεται η Hochtief, σε συνεργασία με την Deutsche Bank, καλεί τους υποψηφίους επενδυτές να να καταθέσουν προσφορές μέχρι την 31η Μαρτίου.

Οι Γερμανοί περιμένουν ακόμα προσφορές για τα μερίδια τους στα αεροδρόμια του Αμβούργου, Σίδνεϊ, και Βουδαπέστης.

Πηγή: newsit.gr

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

RED ARMY ORCHESTRA IN GREECE-ATHENS 2012-ΟΤΑΝ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ-

Έλληνες αναθαρρήστε, σηκωθείτε, ξυπνήστε, κάντε κάτι, γιατί αλλιώς δεν έχει αύριο.






Συμπολίτες μου
Είμαστε παγιδευμένοι στο στημένο σκηνικό ΤΟΥΣ που μας εγκλωβίζει στερώντας μας κάθε πραγματική διέξοδο.
Οι “εναλλακτικές” που μας προτείνονται είναι ή καταφανέστατα υπονομευμένες ή δούρειοι ίπποι. Όλοι οι
παίχτες” αυτού του σκηνικού είναι Συστημικοί. Αυτό το “Σύστημα” έχει ως μόνους σκοπούς τον έλεγχο
και την εκμετάλλευσή μας, μην ελπίζεται λύσεις μέσα από αυτό, μην δέχεστε να σας δουλεύουν και να σας εμπαίζουν, ξυπνάτε.
Το “ΣΥΣΤΗΜΑ” πλασάρει τον τρόπο που μας εμπαίζει ως Δημοκρατία, που καταφανέστατα ΔΕΝ είναι.
Αυτό  Δ Ε Ν  Ε Ι Ν Α Ι  Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α, ξεκάθαρα, μην σας κοροϊδεύουν.
Είναι μια ξενοκίνητη κοινοβουλευτική δικτατορία που απέναντι σ' έναν
ευνουχισμένο λαό έχει αποθρασυνθεί και δεν κρατά πλέον ούτε τα προσχήματα.
Αυτό που πραγματικά λείπει (και το Σύστημα δεν θέλει) είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
.
Είναι το πρώτο που πρέπει να ζητάμε, χωρίς αυτή τίποτα δεν μπορεί να γίνει.
Χρειαζόμαστε μια ΕΝΤΙΜΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μια υπεραπλουστευμένη πρόταση, δείτε αναλυτικά ξανά και ξανά κάθε γραμμή:
Εκλογές κάθε δύο χρόνια. Οι εκλογές δεν είναι πολυτέλεια και ούτε στοιχίζουν, αυτά τα λέει και τα κάνει το Σύστημα επίτηδες. Οι Ελβετοί ψηφίζουν περίπου 40 φορές τον χρόνο σε δημοψηφίσματα! Η ψήφος δεν είναι υποχρεωτική.
 
Άνθρωποι που δεν έχουν καταδικαστεί για απάτες, έχουν βγάλει την μέση εκπαίδευση, είναι ενεργοί
επαγγελματικά, έχουν οικογένεια, είναι άνω των 25 ετών έως τα 60, και ζουν τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια στη χώρα μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για βουλευτές ή να κληρωθούν βουλευτές.
Κανένας δεν γίνεται βουλευτής για πάνω από δύο συνεχόμενες θητείες κι έχει το δικαίωμα να βάλει ξανά υποψηφιότητα μετά από τρις.
 
40% των βουλευτών να είναι κληρωτοί. Αυτοί να μπορούν να ψηφίζουν από την πόλη τους, η ψήφος τους επιβάλλεται να είναι φανερή, δημόσια και διαφανής.
 
Στην αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία η κλήρωση χρησιμοποιούταν ευρύτατα. Είναι ασφαλιστική δικλίδα.
Εκλογές με δυο ψηφοδέλτια. 
Ένα ψηφοδέλτιο για τους βουλευτές, ΕΝΙΑΙΟ και όχι κομματικό, ανά περιφέρεια. Να ψηφίζουμε άτομα,
προσωπικότητες, όχι μαντρωμένους. Σαφώς και ο καθένας τους μπορεί και υποχρεούται να δηλώνει την ιδεολογία του και την κομματική του προτίμηση.
 
Ένα ψηφοδέλτιο για το/τα κόμμα/τα που θέλουμε να κυβερνήσει/ουν. Μετά τις εκλογές τα κόμματα κάνουν προσκλητήριο εκλεγμένων(και μόνο εκλεγμένων) βουλευτών.
 
Οι πολίτες συγκεντρώνοντας ικανό αριθμό υπογραφών (προτείνω 60.000) προτείνουν θέσπιση ή κατάργηση νόμου μέσα από υποχρεωτικό για την κυβέρνηση δημοψήφισμα.
 
Συνταγματικές αλλαγές μπορούν να προτείνονται από τον λαό ή την κυβέρνηση αλλά ψηφίζονται από συντακτικό σώμα που ψηφίζεται και κληρώνεται (50/50) ακριβώς γι αυτή την περίπτωση. Οι κληρωτοί σ' αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Το μέγα ζητούμενο δεν είναι η Αριστερά ή η Δεξιά, είναι η Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Η   Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α.
Αν είμαστε καταδικασμένοι να παίζουμε πάντα στο ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ στημένο κόλπο χωρίς να κάνουμε τίποτα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. 
Ας γίνουμε αξιοπρεπείς, άξιοι για να μας πρέπει μια καλύτερη ζωή σε μια καλύτερη πατρίδα. 
Η χειρότερη παγίδα είναι το “αυτά εδώ δεν γίνονται”, γιατί αλλού γίνονται κι εδώ δεν μπορούν;;;!!!
 
Φταίνε ΑΥΤΟΙ ή φταίμε κι εμείς; Ψάξτε το.
Ανάδειξε την ηθική σου υπόσταση και δράσε ως σκεπτόμενος πολίτης και όχι ως πρόβατο.
Ζήτα Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Η   Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α, το οφείλεις στα παιδιά σου.
Είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ κι όχι ανδρείκελα.
Η πρακτική το κουναβιού, το να είμαστε κρυμμένοι στις τρύπες μας δεν ωφελεί κανέναν μας, μας βλάπτει, μας καταδικάζει.
Έ λ λ η ν ε ς  σ π ά σ τ ε  τ ο ν  φ ό β ο, α ν α θ α ρ ρ ή σ τ ε !
Τ ο υ ς  α ξ ι ο π ρ ε π ε ί ς  τ ο υ ς   σ έ β ο ν τ α ι, τ ο υ ς  δ ο υ λ ο π ρ ε π ε ί ς  τ ο υ ς     φ τ ύ ν ο υ ν
Αν συμφωνείς κάνε μια πράξη αντίστασης, ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ, ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ, ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ!
ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ
Μπορείς να κατεβάσεις το φυλλάδιο από την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση

Όσο μπορείτε να θυμηθείτε κοιτάξτε τι έχει συμβεί σ' όλες τις προηγούμενες εκλογές.
Δεσμεύτηκαν με συγκεκριμένο πρόγραμμα
τα κόμματα που κυβέρνησαν;
Γενικά κι αόριστα!!!
Ότι υποσχέθηκαν
το εφάρμοσαν;
Όχι!!!
(Πολλές φορές τα αντίθετα έκαναν)
Μπορούσατε να κάνετε κάτι βλέποντας ότι σας δούλεψαν;
Το ότι ψηφίζουμε δεν σημαίνει ότι έχουμε και Δημοκρατία.
Είναι βλακώδες αλλά ο κόσμος αυτό πιστεύει,
του το περνάνε 100 φορές την ημέρα τα ΜΜΕ.
Όλα είναι στημένα για να γίνεται το δικό τους.
Τι θα λέγατε να ψηφίζαμε κάθε 8 ή κάθε 15, κάθε 40 χρόνια; Πόσο Δημοκρατία θα ήταν αυτό;
Το διάστημα των 4 χρόνων είναι πάρα πάρα πολύ, τους επιτρέπει να αλλάζουν και να παγιώνουν πράγματα χωρίς εύκολη δίοδο επιστροφής ανάκλησης (μνημόνια, διεθνείς συμφωνίες, δανεισμοί, παραχωρήσεις).
Το ότι ψηφίζουμε μέσα από κομματικές λίστες-ψηφοδέλτια πάλι δεν είναι δημοκρατικό.
Το ότι έχουμε βουλευτές “καριέρας” που το επάγγελμά τους είναι “βουλευτής” δεν είναι Δημοκρατικό.
Το ότι οι βουλευτές είναι τόσο πολύ εξαρτώμενοι από το κόμμα και όχι το κόμμα από τους βουλευτές.
 Έτσι αρκεί να εξαγοράσεις-εκβιάσεις την ηγεσία ενός κόμματος και έχεις
όλο το κόμμα να σε υπηρετεί.
Ακόμα και σε Ενιαίο ψηφοδέλτιο οι περισσότεροι που θα θέτουν υποψηφιότητα θα προωθούνται από κόμματα-συμφέροντα, είμαι σίγουρος. Όμως θα είναι πιο δύσκολο να δεθούν” απ' ότι σήμερα.
Ρωτώ, οι τυχαίοι άνθρωποι που πληρούν τα ποιοτικά κριτήρια
της πρότασης στην άλλη όψης του φυλλαδίου είναι ανάξιοι; 
 
Μπορεί να πληροίς εσύ αυτά τα χαρακτηριστικά!
Η κλήρωση αποτελεί μέγιστη ασφαλιστική δικλίδα.
Ο κληρωτός δεν προωθείται από κάποιους, δεν έχει/είχε συμφέροντα για να εκλεγεί, δεν έχει κατ' ανάγκην αρχηγό/κομματάρχη για να τον χειραγωγεί.
Η ισορροπία μεταξύ αντιπροσώπευσης, κλήρωσης, και άμεσης Δημοκρατίας
(Δημοψηφίσματα) είναι η χρυσή τομή και η λύση για μια όσο το δυνατόν πιο έντιμη και λειτουργική
Δημοκρατία.
Μην σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, μη σας πουλάνε μια κ(υ)νοβουλευτική
δικτατορία για Δημοκρατία!! Είναι απλά γραβατωμένες ληστοσυμμορίες. Ξυπνήστε! Η
εφήμερη βολή σας σας καταστρέφει, σας κοιμίζει και σας αποκτηνώνει σιγά σιγά.
ΑΥΤΟ το ΣΥΣΤΗΜΑ έχει καταστρέψει την χώρα επίτηδες. Το να λειτουργεί μια χώρα στα βασικά της σαν καλοκουρδισμένο ρολόι είναι εύκολο. Το να τα κάνεις όλα μπάχαλο για την κλέβεις είναι τέχνη. 
Τέχνη είναι επίσης το να απορυθμίζεις και να δημιουργείς προβλήματα για γίνεσαι απαραίτητος και να “δίνεις λύσεις” μέσα από ένα πελατειακό σύστημα. 
Τέχνη είναι το να δημιουργείς φαύλη και πολυσχιδεί νομοθεσία ώστε να μη
βρίσκει κανείς άκρη κλπ. Είναι η τέχνη τους!!!!
Έλληνες αναθαρρήστε, σηκωθείτε, ξυπνήστε, κάντε κάτι, γιατί αλλιώς δεν έχει αύριο.
Τυπώστε αυτές τις δυο σελίδες σε ένα φύλλο κάθε φορά(μπρος πίσω) και φτιάξτε ένα φυλλάδιο. 
Είναι σπουδαίο να ξυπνάμε ο ένας τον άλλο, είναι η αρχή. Διαδώστε το,
μοιράστε το.
Μη περιμένεις γενικά κι αόριστα απ' τους άλλους, εσύ τι κάνεις;!
Η ηλεκτρονική διεύθυνση που μπορείτε να το κατεβάσετε είναι η παρακάτω.