Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο απηνής διωγμός του ανθρώπου που ανακάλυψε τον 700.000 ετών Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων .

Από τον Αντώνη Κυριαζή
Ο απηνής διωγμός του ανθρώπου που ανακάλυψε τον 700.000 ετών Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων Χαλκιδικής, τον πρόγονο των σημερινών Ευρωπαίων.
photo

0126903695069
Ο παλαιοανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός με το τεράστιο και πρωτότυπο έργο του έχει συμβάλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση μιας πληρέστερης εικόνας σχετικά με την εμφάνιση και πορεία του ανθρώπου στη Γη. Πηγή: Youtube
ΑΠΟ ΤΑ πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα στο χώρο της παλαιοανθρωπολογίας, αναφορικά με την καταγωγή του ανθρώπου, είναι αν προέρχεται από την Αφρική ή αν εμφανίστηκε ταυτόχρονα σε πολλά μέρη της Γης.
Η πρώτη θέση, που είναι και η πιο διαδεδομένη, υποστηρίζεται εδώ και πολλές δεκαετίες από τη δυναστεία της περίφημης οικογένειας Λήκυ. Η δεύτερη θέση, που είναι και η πιο επαναστατική, από τον διάσημο επιστήμονα και ερευνητή Άρη Πουλιανό.
Το 1969, ο δρ. Πουλιανός, μελετώντας τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων της Χαλκιδικής, ανακοινώνει ότι είναι 700.000 ετών και ότι αποτελεί τον αρχαιότερο Ευρωπαίο. Αποδεικνύει επίσης ότι η ΝΑ Ευρώπη, και συγκεκριμένα η Βαλκανική, υπήρξε χώρος ανθρωπογένεσης ανεξάρτητα από την Αφρική.
Απέδειξε επίσης ότι ο αρχαϊκός άνθρωπος των Πετραλώνων αποτελεί μια από τις πρώτες μορφές του Χόμο σάπιενς. Είναι δηλαδή κανονικός άνθρωπος και δεν έχει καμία σχέση με τον γορίλλα και τον χιμπατζή, τον Αυστραλοπίθηκο αφρικάνους ή τον Προκόνσουλ (Χόμο χάμπιλις).
«Μπορεί να μην ήταν ωραίο παιδί», λέει ο Άρης Πουλιανός, «αλλά διέθετε έναν αρκετά ανεπτυγμένο εγκέφαλο, όπως δείχνει το μέγεθος του κρανίου του».
photo

0326903695069Ακριβές εκμαγείο του κρανίου των Πετραλώνων. Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Πηγή: Wikimedia Commons
Η ανακάλυψη του Άρη Πουλιανού είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά της παλαιοανθρωολογίας, γιατί τοποθετεί τεκμηριωμένα τον άνθρωπο έξω από την Αφρική.
Οι αναλύσεις και οι μελέτες που έγιναν σε εργαστήρια του εξωτερικού, έδειξαν ότι το κρανίο του σπηλαίου των Πετραλώνων Χαλκιδικής ανήκει σε ένα αρχαϊκό ανθρωποειδές, τελείως διαφορετικό από τον Χόμο ερέκτους (τον Όρθιο άνθρωπο), και από τον κλασικό Νεάντερταλ, καθώς παρουσιάζει τα πρώτα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. Η μεγάλη ηλικία του κρανίου θέτει υπό αμφισβήτηση την υπόθεση ότι ο άνθρωπος εμφανίστηκε στην Αφρική κι από εκεί εξαπλώθηκε στον υπόλοιπο κόσμο και προτείνει την ανεξάρτητη εξέλιξη του Χόμο σάπιενς στην Ευρώπη.
photo


0426903695069Ανακατασκευή του κρανίου των Πετραλώνων. «Μπορεί να μην ήταν ωραίο παιδί, αλλά διέθετε έναν αρκετά ανεπτυγμένο εγκέφαλο», λέει ο Άρης Πουλιανός. Πηγή: Αρχαιολογικό Μουσείο Πετραλώνων.
Περιέργως, αντί η θέση αυτή να υποστηριχτεί από την εθνική ηγεσία, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχει κάνει συστηματικές προσπάθειες για να συσκοτίσουν, να μειώσουν και να δυσφημίσουν το έργο του Πουλιανού, αποκλείοντάς τον μάλιστα από την περαιτέρω έρευνα και τις ανασκαφές στο σπήλαιο των Πετραλώνων.
Παρά τις πολλές ψευδείς κατηγορίες εναντίον του από τους διάφορους πολιτικούς και επιστημονικούς φορείς, με στόχο να σπιλωθεί το όνομά του και η 50χρονη ερευνητική πορεία του, ο Πουλιανός υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ανθρωπολογική Εταιρεία η οποία έχει υποβάλει καταγγελίες προς την ελληνική κυβέρνηση για την ιταμή και απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά.
Ο Άρης Πουλιανός, ο οποίος έχει ιδρύσει την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος από το 1971, ισχυρίζεται ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν καταστρέψει περισσότερα από το 90% των ανθρωπολογικών στοιχείων που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα και ότι άνθρωποι που δεν κατέχουν τα προσόντα του παλαιοανθρωπολόγου τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης σε σημαντικές αρχαιολογικές ανασκαφές.
Πρόσφατα, ο δρ. Πουλιανός έδωσε μια ομιλία σε λύκειο της Αθήνας και αμέσως αντιμετώπισε μια επίθεση από τις αρχές, η οποία είχε στόχο τόσο τον ίδιο όσο και το σχολείο που τον κάλεσε να μιλήσει. Ο διευθυντής του σχολείου σε δηλώσεις χαρακτήρισε «απαράδεκτη και προκλητική» τη στάση των αρχών, προσθέτοντας: «Είναι πραγματικά θλιβερό το ότι μια επιστημονική υπηρεσία της κυβέρνησης εκτοξεύει τόσες πολλές απειλές, ανακρίβειες, παραποιήσεις και ψέματα εναντίον ενός καταξιωμένου επιστήμονα».
photo

0626903695638Το εσωτερικό του σπηλαίου των Πετραλώνων στο οποίο απαγορεύεται να κάνει ανασκαφές ο Άρης Πουλιανός. Στη μικρή ένθετη εικόνα, το απολιθωμένο κρανίο του Αρχάνθρωπου. Πηγή: Supplied
Σχολιάζοντας το περιστατικό, ξένο αρχαιολογικό site έγραψε τα εξής: «Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις τις συστηματικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να κρύψει την αλήθεια από το κοινό και να καταστρέψει τη ζωή των ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην έρευνα και στην αποκάλυψη της αλήθειας».
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε στα ελληνικά και στα αγγλικά την επίσημη επιστολή που έστειλε ο Άρης Πουλιανός στην ελληνική κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Aυτή ειναι η ιστορία του αληθινού Σρεκ, του «Άγγελου με το ασχημότερο πρόσωπο στον κόσμο»

Ο αγαπημένος ήρωας κινουμένων σχεδίων, το πράσινο τρολ “Σρεκ”, ήταν μάλλον βασισμένος σε ένα πραγματικό πρόσωπο, τον παλαιστή Μορίς Τιλέ, που έπασχε από μεγαλακρία. Τονίζουμε τη λέξη μάλλον, γιατί η εταιρεία παραγωγής του Σρεκ, η DreamWorks Animation, δεν επιβεβαίωσε ποτέ τις φήμες για το αν υπήρχε ένας πραγματικός Σρεκ. Είναι, βέβαια, λίγο δύσκολο να πιστέψει κανείς, ότι η ομοιότητα μεταξύ του Τιλέ και του Σρεκ, είναι μια απλή σύμπτωση. Ο Μορίς Τιλέ γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1903, στα Ουράλια Όρη της Ρωσίας. O πατέρας του ήταν μηχανικός και η μητέρα του καθηγήτρια ξένων γλωσσών. Το 1917, πέθανε ο πατέρας του και ο Μορίς εγκαταστάθηκε στην πόλη Ρεν της Γαλλίας, με τη μητέρα του....
Ίσως να τον επηρέασε η γλωσσομαθής μητέρα, αλλά ο Μορίς μιλούσε άπταιστα 5 γλώσσες: γαλλικά, ρώσικα, λιθουανικά, βουλγάρικα και αγγλικά. Όταν ήταν μικρός, τον αποκαλούσαν “ο Άγγελος”, επειδή είχε πανέμορφα, αγγελικά χαρακτηριστικά. Μέχρι τα 17, ο Μορίς ήταν ο πιο όμορφος νεαρός της περιοχής. Τότε, όμως, παρατήρησε ένα έντονο πρήξιμο στα χέρια, τα πόδια και στο κεφάλι του.

Τα μέλη του διπλασιάστηκαν στο μέγεθος και δεν επέστρεψαν ποτέ στο κανονικό. Ο γιατρός διέγνωσε, ότι ο Μορίς έπασχε από μεγαλακρία, μία ασθένεια που προκαλείται από όγκο στην υπόφυση, έναν ενδοκρινή αδένα του εγκεφάλου....

Αν το πρήξιμο ξεκινήσει σε μικρή ηλικία, πριν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη, τότε τα κόκκαλα μεγαλώνουν σε όγκο, αλλά ταυτόχρονα μακραίνουν. Μια τέτοια περίπτωση, ήταν αυτή του Γίγαντα Αντρέ, ενός άλλου Γάλλου παλαιστή, που ενώ φτάνει σε ύψος τα 2,24 εκατοστά, τα άκρα του είναι ανάλογα με το υπόλοιπο σώμα.

Ο Μορίς, όμως, ήταν ήδη μεγάλος όταν εμφανίστηκε η ασθένεια. Το ύψος του έμεινε ως είχε, στο 1.70, και τα κόκαλά του μεγάλωσαν δυσανάλογα με το υπόλοιπο σώμα.

Αποτέλεσμα ήταν ο πανέμορφος άγγελος να μεταμορφωθεί σε τέρας. Η μεγαλακρία είχε επηρεάσει μέχρι και τις φωνητικές του χορδές και η φωνή του ήταν τρομαχτικά βαριά. Ο Τιλέ ήταν άριστος μαθητής και σκόπευε να σπουδάσει νομική, αλλά οι αλλαγές στην εμφάνισή του δεν του το επέτρεψαν. “Μπορεί να κατάφερνα να γίνω δικηγόρος μ” αυτό το πρόσωπο”, είχε αναρωτηθεί σε συνέντευξη στην αμερικάνικη εφημερίδα Λόουελ Σαν το 1943, “Αλλά μ” αυτή την μουλαρίσια φωνή, δε με άκουγες κανείς. Γι” αυτό τα παράτησα και πήγα στο ναυτικό”.

Ασχολήθηκε με την πάλη όσο ήταν στο ναυτικό. Τα πρώτα χρόνια ως πολίτης, έκανε διάφορες δουλειές. Έπαιξε σε πολλές ταινίες, συνήθως υποδυόμενος κάποιο τέρας.

Το 1937, ο Μορίς ήταν 34 χρονών και δούλευε ως πορτιέρης σε νυχτερινά μαγαζιά. Τότε τον εντόπισε ο Καρλ Ποτζέλο, ο μελλοντικός μάνατζέρ του. Ο Ποτζέλο αναγνώρισε την αξία του Μορίς ως παλαιστή: ήταν ογκώδης, δυνατός και με την ιδιαίτερη εμφάνισή του, θα έμενε αξέχαστος στους θεατές.

Έτσι κι έγινε. Ο Τιλέ σημείωσε τεράστια επιτυχία στην Ευρώπη και έγινε γνωστός με το όνομα “Ο Άγγελος”, αν και πολλές φορές το όνομά του συνοδευόταν από τη φράση “Ο πιο άσχημος άνθρωπος στον κόσμο”.

Στις 24 Ιανουαρίου του 1940, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα ρινγκ της Αμερικής. Μετά το τέλος του αγώνα, τον βρήκε μια ομάδα επιστημόνων από το Χάρβαρντ και του ζήτησαν να μετρήσουν τις διαστάσεις του σώματός του.

Οι επιστήμονες έμειναν έκθαμβοι. Ο Μορίς Τιλέ, ήταν το πλησιέστερο μοντέλο σύγχρονου ανθρώπου που έφερνε στον Νεάντερταλ.

Ο χαρακτήρας του Τιλέ ήταν το ακριβώς αντίθετο απ” την άγρια εμφάνισή του. Γλυκός, καλλιεργημένος, πολύ ευγενικός και εύθυμος. Αγαπούσε την κλασσική μουσική, τη γαστρονομία και τη λογοτεχνία.

Όποιοι τον γνώριζαν, δεν μπορούσαν να πιστέψουν, ότι αυτός που έβλεπαν να κατατροπώνει τους αντιπάλους του στο ρινγκ και να σέρνει λεωφορεία μόνο με τη δύναμη του σώματός του, ήταν ο ίδιος άνθρωπος με τον ευγενικό, γλυκομίλητο κύριο με το γαλλικό μπερέ στο κεφάλι.

Πέθανε ένα χρόνο αργότερα, από καρδιακό νόσημα. Δεκατρείς ώρες πριν τον Μορίς, είχε πεθάνει ο αγαπημένος φίλος του και μάνατζερ του, Καρλ Ποτζέλο. Τους έθαψαν δίπλα δίπλα, στον οικογενειακό τάφο των Ποτζέλο, με την επιγραφή: “Φίλοι που δεν τους χώρισε ούτε ο θάνατος”.

Ο “Άγγελος” έγινε το μοντέλο για τον Σρεκ

Η ταινία “Σρεκ” και ο βασικός χαρακτήρας είχαν γραφτεί πάνω στον ηθοποιό Κρις Φάρλεϊ. Το 1997, όμως, πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα, ο Φάρλεϊ πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης. Αναγκάστηκαν τότε να αλλάξουν όλη την ταινία.

Σρεκ και Μορίς Τιλέ, παρουσιάζουν ομοιότητες όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στον χαρακτήρα.

Ο Σρεκ, αν και είναι ένα τρολ με πολύ άσχημη και τρομαχτική όψη, είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά καλόκαρδος και γι΄αυτό καταφέρνει να κερδίσει την αγάπη της πανέμορφης πριγκήπισσας, Φιόνα. Το ίδιο και ο Τιλέ, τρόμαζε με την ασυνήθιστη εμφάνισή του, αλλά όσοι τον γνώριζαν, έλεγαν ότι ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος.

Η πρώτη ταινία Σρεκ κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2001, έσπασε τα ταμεία και σάρωσε τα βραβεία, μεταξύ των οποίων ήταν και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

Οι περιπέτειες του Σρεκ και της Φιόνα ενέπνευσαν άλλες τρεις ταινίες, η τελευταία απ” τις οποίες βγήκε το 2010.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ο κόσμος θα ζει, όσο ζει και αναπνέει η Ελλάδα

 

Διάβαζα σε site ένα άρθρο για μια μελέτη “PANTHEON” του διάσημου πανεπιστημίου της Αμερικής το Μ.Ι.Τ. Έκανε μια λίστα με δέκα από τα πιο ηχηρά διεθνώς ονόματα που επηρέασαν καταλυτικά την ιστορία του κόσμου ξεκινώντας από το 4000πΧ μέχρι σήμερα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πολιτιστική τους προσφορά, γλώσσα και πρόοδο. 6000 χρόνια, όση η γνωστή ιστορία της ανθρωπότητας. Σε κάνει να νιώθεις από τη μια εθνικό ρίγος όταν έξη Ελληνικά ονόματα φιγουράρουν ανάμεσα στα δέκα της λίστας με κορυφές, πρώτη και δεύτερη θέση, τον Αριστοτέλη και τον
Πλάτωνα Τρίτη τον Ιησού Χριστό και τέταρτη τον Σωκράτη με πέμπτο τον Μέγα Αλέξανδρο και από την άλλη εκείνο το πιεστικό ανυπόφορο συναίσθημα “καλός ο πατέρας σου, όμως εσύ τι έκανες;”.
Τίποτα; Σίγουρα ΟΧΙ! Γιατί τουλάχιστον αποδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια από την κλασσική μας εποχή μέχρι σήμερα πως είμαστε ικανοί να συντηρήσουμε όχι μονάχα αυτή την ίδια την Ελλάδα αλλά και τον θρύλο της αναδεικνύοντας ονόματα τρανταχτά σε όλους τους τομείς. Και αν δεν είμαστε οι πρωταγωνιστές υπάρχουμε σαν σπέρμα “εάν το άλας μωρανθή εν τίνι αλισθήσεται;” Αν χαθεί το σπέρμα τέλειωσε και η γενιά η… Ελληνική. Αυτή που οι Αμερικανοί λένε D-DAY(Death Day) για όλο τον κόσμο! Αυτή ήταν η επιλογή του Θεού! Ο κόσμος θα ζει όσο ζει και αναπνέει η Ελλάδα. Αυτή έστησε τον άνθρωπο στα δυό του πόδια για να πάει το κεφάλι του, κατοικία του πνεύματος, πιο κοντά στο Θεό. Αυτή συντήρησε την ανθρωπότητα ίσαμε τα σήμερα στην πρόοδο και την ευημερία. Υπήρξαν πολιτισμοί πριν το 4000πΧ πολλοί. Τουλάχιστον αυτό μας αποκαλύπτουν περίεργα ευρήματα χρονολογημένα πολύ πριν το 10.000πΧ. Όλοι οι πολιτισμοί κατέληξαν. Κι αυτό έγινε γιατί παραβιάστηκε ένας βασικός κανόνας της επιβίωσης. Κατέστρεψαν την μήτρα που τους γέννησε και τους ανέδειξε. Ναι, πέστε το κι έτσι. Έσπασαν το καλούπι που τους έφτιαξε. Για σκεφτείτε λίγο… Τυχαίο που σαν λαός, σαν γλώσσα, σαν κουλτούρα συνεχίζουμε να υπάρχουμε μοναδικά μέσα στην μοναδικότητα(αναδελφότητα τόπαν άλλοι) από το 4.000(τουλάχιστον)πΧ μέχρι σήμερα; Τυχαία που οι Θεοί διάλεξαν την Ελλάδα για να χτίσουν τον κόσμο μας; Σκεφτείτε λίγο, απλή σειριακή λογική. Η λίστα με τα δέκα ονόματα 1. Αριστοτέλης
2. Πλάτων
3. Ιησούς Χριστός
4. Σωκράτης
5. Μέγας Αλέξανδρος
6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι
7. Κομφούκιος
8. Ιούλιος Καίσαρ
9. Όμηρος
10. Πυθαγόρας

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ευνοούνται 15.000 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ.

Mια σημαντική ευκαιρία να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε καλύτερα τμήματα των ΑΕΙ δίνει το υπουργείο Παιδείας σε περίπου 15.000 αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων μόνο με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου.........

Όπως αναφέρει το Έθνος, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, δίνεται για πρώτη φορά το δικαίωμα σε όσους συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ (Ομάδα Α') να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, μόνο για μία (1) φορά και μόνο για το αμέσως επόμενο έτος από αυτό που εξετάστηκαν.

Κατά τη συμμετοχή τους για το 10% των θέσεων εισακτέων, οι υποψήφιοι συμμετέχουν με τη βαθμολογία που πέτυχαν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (2 γενικής παιδείας - 2 ειδικότητας) και τα ειδικά μαθήματα, χωρίς να εξεταστούν ξανά σε κάποιο από τα προηγούμενα, καταθέτοντας μόνο Μηχανογραφικό Δελτίο.

Οι εν λόγω υποψήφιοι δεν υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση, αλλά προσέρχονται στις προβλεπόμενες ημερομηνίες για την απόκτηση του κωδικού ασφαλείας (password) , στο ΕΠΑΛ αποφοίτησής τους ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ, υποβάλλοντας επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σε περίπτωση που υπάγονται σε κάποια από τις ειδικές περιπτώσεις.

Οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ (Ομάδα Α') έτους 2013 και επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2014, οφείλουν να γνωρίζουν ότι συμμετέχουν με τη βαθμολογία που πέτυχαν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (2 γενικής παιδείας-2 ειδικότητας) και τα ειδικά μαθήματα, χωρίς να εξεταστούν ξανά σε κάποιο από τα προηγούμενα και μπορούν να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό Δελτίο έτους 2014, μόνο τα τμήματα του Τομέα με τον οποίο ήταν υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ (Ομάδα Α') έτους 2013.

Όσοι εκ των ανωτέρω υποψήφιοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, τη Σχολή Αστυφυλάκων της Αστυνομικής Ακαδημίας και τις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλλουν επιπλέον αίτηση απευθείας και στον Στρατό, στην Αστυνομία ή στο Εμπορικό Ναυτικό, σε χρονικό διάστημα που εκδίδονται από τα αρμόδια υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις, ανεξάρτητα από το αν ήταν υποψήφιοι για τις εν λόγω Σχολές κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ (Ομάδα Α'), έτους 2013.

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσει ΕΠΑΛ (Ομάδα Α') έτους 2013 και υπέβαλλαν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ (Ομάδα Α'), έτους 2014, αλλά αποφασίζουν να κάνουν χρήση του ποσοστού 10% για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οφείλουν να κάνουν ανάκληση της Αίτησης-Δήλωσης προσερχόμενοι στο ΕΠΑΛ υποβολής της το αργότερο 10 μέρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος έχει ήδη αποκτήσει κωδικό ασφαλείας θα πρέπει να προσέλθει εκ νέου στο Λύκειο σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προκειμένου να παραλάβει καινούργιο κωδικό και να δηλώσει αν ανήκει σε κάποια ειδική περίπτωση για να μπορέσει να συμμετάσχει ως υποψήφιος για το 10% των θέσεων εισακτέων.

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας ζητά από τους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μεριμνήσουν για την ανάρτηση της παρούσας στους οικείους πίνακες ανακοινώσεων της Διεύθυνσης για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.
Εθνος ένθετο «ΠΑΙΔΕΙΑ»

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Η αρχαία Ελληνική πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία

Ένα μοναδικό ανθρώπινο δημιούργημα, η βραχοπολιτεία της Πέτρας, έμενε κρυμμένη στην άμμο της ερήμου για αιώνες ολόκληρους και ανακαλύφθηκε τυχαία από έναν 25χρονο τυχοδιώκτη
Είναι τόσο νωρίς το πρωί που τα μάτια μετά βίας κρατιούνται ανοικτά. Κανείς δεν μιλάει. Οι μόνοι ήχοι που ακούγονται είναι το σφύριγμα του ανέμου και το κουδούνισμα από τα πέταλα των αλόγων καθώς χτυπούν στα χαλίκια μέσα στο στενό πέρασμα του φαραγγιού.
Το φαράγγι που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας σε κάποια σημεία έχει πλάτος μόλις δύο μέτρα
Πιο πάνω, εκεί που τελειώνουν τα ψηλά βράχια, ένα μικρό κομμάτι ουρανού προσπαθεί να στείλει το αμυδρό φως του κάτω στο φαράγγι, δημιουργώντας απόκοσμες σκιές στο έδαφος. Ξαφνικά τα στενά βράχια ανοίγουν σε ένα ξέφωτο.
Οι πρώτες αχτίδες του ήλιου λούζουν στο φως τους κίονες και τα αετώματα ενός ναού που ξεπροβάλλει μέσα από τον τραχύ βράχο, στη μέση του πουθενά, σαν την πιο απίθανη ψευδαίσθηση. Η σιωπή δίνει τη θέση της σε ένα αυξανόμενης έντασης μουρμουρητό δέους. Αγαπητοί επισκέπτες, καλωσορίσατε στην Πέτρα!
Η αρχαία βραχοπολιτεία της Πέτρας, ο μεγαλύτερος εθνικός θησαυρός της Ιορδανίας, είναι ένα μυστήριο. Ποια ήταν στην πραγματικότητα αυτή η πόλη; Ποιοι την έχτισαν και γιατί στα βάθη της ερήμου; Για ποιον λόγο το πιο επιβλητικό κτίσμα της περιοχής αποτελείται στην ουσία μόνο από μία πρόσοψη και πίσω της δεν υπάρχει παρά μια μικρή, κενή καμαρούλα; Γιατί ξαφνικά η Πέτρα χάθηκε από την ιστορία και εξαφανίστηκε ακόμη και από τους χάρτες για αιώνες ολόκληρους;
Το στενό φαράγγι που λέγεται Σικ είναι στην πραγματικότητα ένας ενιαίος βράχος που σκίστηκε στα δύο δημιουργώντας εντυπωσιακά σχήματα και χρώματα
Ποιοι ήταν αυτοί οι άγνωστοι κάτοικοί της, οι Ναβαταίοι, που ενώ ήταν νομάδες και έμεναν σε σκηνές ή σε σπηλιές έχτισαν ναούς, παλάτια και θέατρα τέτοιας καλαισθησίας; Και γιατί ενώ δεν βρέθηκαν πουθενά χρυσά κοσμήματα και τα ελάχιστα πήλινα αγγεία τους ήταν χοντροκομμένα και άβαφα είχαν χτίσει έναν ολόκληρο ναό-θησαυροφυλάκιο και σκάλιζαν εξαιρετικά γλυπτά πάνω στον βράχο;
Με μόλις το 1/20 της αρχαίας πόλης να έχει ανασκαφεί μέχρι σήμερα, η γνώση μας για την Πέτρα αλλάζει μέρα με τη μέρα. Νέα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια μέσα από τις σκαπάνες των αρχαιολόγων από την Ιορδανία, την Ελβετία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, που πραγματοποιούν ανασκαφές στην περιοχή.
Η Πέτρα ψηφίστηκε πριν από μερικά χρόνια από εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο ως ένα από τα Νέα Θαύματα του Κόσμου
Τα πιο πρόσφατα ευρήματα είναι εντυπωσιακά: ένα συγκρότημα με πισίνα και λουτρά, μια βίλα ευγενούς, νέοι τάφοι δίπλα στο Θησαυροφυλάκιο, οι οποίοι δίνουν άλλη ερμηνεία στο μυστήριο της κατασκευής αυτού του κτιρίου και πολλά ακόμη που αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα.
Πέρασμα των καραβανιών
Πριν από 2.000 χρόνια, η Πέτρα βρισκόταν στο σταυροδρόμι των καραβανιών που περνούσαν φορτωμένα με μπαχαρικά, υφάσματα και αρώματα από τη μακρινή Ασία.
Οι εφευρετικοί Ναβαταίοι βρήκαν έναν τρόπο να μαζεύουν το πολύτιμο νερό και η πόλη αναπτύχθηκε ταχύτατα, φιλοξενώντας πάνω από 20.000 κατοίκους.
Μόλις το ένα εικοστό της αρχαίας πόλης έχει ανασκαφεί μέχρι σήμερα. Η γνώση μας για την Πέτρα αλλάζει μέρα με τη μέρα
Το θέατρο της πόλης είχε χωρητικότητα 4.000 θεατών, γεγονός που δείχνει το μέγεθος αλλά και το πολιτιστικό επίπεδο της Πέτρας. Ένας ισχυρός σεισμός ισοπέδωσε μεγάλο μέρος της πόλης και κατέστρεψε το υδραυλικό της σύστημα.
Οι δρόμοι των καραβανιών άλλαξαν και οι κάθε λογής επιδρομείς επιτέθηκαν στην Πέτρα στερώντας της τα πλούτη της. Σιγά σιγά η πόλη σιώπησε και χάθηκε στη λήθη της ιστορίας. Ολα αυτά μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, όταν ένας τολμηρός Ελβετός εξερευνητής που μόλις είχε κλείσει τα 25 χρόνια του, ο J.L. Burckhardt, αποφάσισε να εξερευνήσει τα βάθη της ερήμου στην Εγγύς Ανατολή αναζητώντας χαμένους θησαυρούς.
Υπάρχουν περίπου 800 διαφορετικά αξιοθέατα στον ευρύτερο χώρο της αρχαίας Πέτρας, εκ των οποίων 500 τάφοι. Εδώ ο «τάφος με την υδρία», όπως ονομάζεται
Ο τυχοδιώκτης αυτός ασπάστηκε το Ισλάμ και μεταμφιεσμένος ως Βεδουίνος έφτασε στην έρημη Πέτρα.
Οι διηγήσεις του ξύπνησαν το διεθνές ενδιαφέρον και σύντομα στην περιοχή κατέφθασαν οι αρχαιολόγοι που έφεραν και πάλι στο φως τα μνημεία αυτής της μοναδικής πόλης, που το 1985 χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και λίγο αργότερα ψηφίστηκε από εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο ως ένα από τα Νέα Θαύματα του Κόσμου.
800 αξιοθέατα στην αρχαία πόλη
Υπάρχουν περίπου 800 διαφορετικά αξιοθέατα στον ευρύτερο χώρο της αρχαίας Πέτρας, εκ των οποίων τα 500 είναι τάφοι. Μην πανικοβληθείτε, δεν χρειάζεται να τρέχετε από το ένα στο άλλο. Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να απολαύσετε ένα τσάι στη σκιά ή απλώς για να χαζέψετε τη θέα των μνημείων. Επιπλέον, μην παραλείψετε να δείτε το ηλιοβασίλεμα, όταν ο ήλιος πέφτει και τα χρώματα στους βράχους αλλάζουν μαγικά.
Το πιο εντυπωσιακό κτίσμα της Πέτρας, ο ναός της Αλ Χάσνα ή Θησαυροφυλάκιο
Η κύρια δίοδος για την Πέτρα είναι ένα στενό πέρασμα ανάμεσα στα βράχια, που ονομάζεται Σικ. Αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως ως φαράγγι, στην πραγματικότητα είναι ένας ενιαίος βράχος με ύψος εκατοντάδων μέτρων που από σεισμούς άνοιξε στα δύο, αφήνοντας ένα κενό που σε κάποια σημεία δεν ξεπερνά τα δύο μέτρα πλάτος.
Κατά μήκος του φαραγγιού υπάρχουν ίχνη από ένα αρχαίο φράγμα και εκατοντάδες περίτεχνα λαξευτοί τάφοι με περίπλοκα σκαλίσματα (ο τάφος της Υδρίας, ο τάφος των Λεόντων, ο τάφος των Οβελίσκων, ο Κορινθιακός τάφος κ.ά.).
Ο «τάφος με την υδρία» και δίπλα του ο κορινθιακός τάφος
Το Σικ οδηγεί στο ξέφωτο που βρίσκεται το πιο εντυπωσιακό κτίσμα της αρχαίας πολιτείας, ο ναός της «Αλ Χάσνα» ή «Θησαυροφυλάκιο», με μια διώροφη πρόσοψη πλούσια διακοσμημένη με κίονες κορινθιακού ρυθμού και ανάγλυφες παραστάσεις. Στο εσωτερικό υπάρχει μόνο ένα δωμάτιο, όπου σύμφωνα με μια εκδοχή γίνονταν οι ιεροτελεστίες προς τιμήν της θεάς Ισιδας, ενώ κατά μια άλλη υπήρχε κρυμμένος ένας αμύθητης αξίας θησαυρός. Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη, το κτίσμα κατασκευάστηκε γύρω στο 85 π.Χ. στα χρόνια του βασιλιά Αρέθα του Τρίτου από Ελληνες τεχνίτες.
Από το Αλ Χάσνα ξεκινά ο δρόμος με τις προσόψεις πολλών τάφων που ανήκουν σε διαφορετικές εποχές, ο οποίος οδηγεί στο αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο του 1ου μ.Χ. αιώνα. Κοντά στο θέατρο ξεκινά και η κεντρική οδός της πόλης, με τις κιονοστοιχίες, το Νυμφαίο, τις τρεις Αγορές, το βασιλικό ανάκτορο, το Τέμενος και το Γυμνάσιο.
Το φαράγγι Σικ το οποίο καταλήγει στο εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο
Υπάρχουν αρκετά σημαντικά αξιοθέατα στους γύρω βράχους, ωστόσο η ανάβαση είναι από αρκετά έως πολύ κουραστική. Αξίζει να κοπιάσετε, ωστόσο, για δύο πολύ ιδιαίτερα αξιοθέατα: το Αλ Μαντμπά ή «Υψηλό Θυσιαστήριο» και το Ελ Ντεΐρ ή αλλιώς «Μοναστήρι». Το Αλ Μαντμπά θα προσεγγίσετε ύστερα από 45λεπτη, σχετικά εύκολη, ανάβαση. Ο χώρος θυσιών βρίσκεται σε έναν βράχο και δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται μεταξύ ουρανού και γης.
Το Ελ Ντεΐρ, που είναι χτισμένο πάνω σε ψηλό βράχο, είναι μία από τις πιο περίτεχνες κατασκευές της αρχαίας Πέτρας. Είναι το καλύτερο σημείο για να κλείσετε την επίσκεψή σας, αρκεί να κρατήσετε ενέργεια για μια ανηφορική πορεία με 800 σκαλοπάτια, λαξευμένα στον βράχο!
Το ρωμαϊκό θέατρο είχε χωρητικότητα 4.000 θεατών, γεγονός που δείχνει το μέγεθος αλλά και το πολιτιστικό επίπεδο της Πέτρας
Ο ναός που έχει δύο ορόφους ήταν αρχικά αφιερωμένος στον θεό-βασιλιά Ομπάντας Α', αλλά την ονομασία «Μοναστήρι» πήρε τη βυζαντινή περίοδο, όταν έγινε τόπος λατρείας των ντόπιων χριστιανών. Η είσοδος οδηγεί σε μια τετράγωνη αίθουσα όπου βρισκόταν ο βωμός.
Από τον πάνω όροφο θα έχετε θέα σε όλες τις γύρω περιοχές, στην κοιλάδα της Πέτρας και στο επιβλητικό βουνό Χορ, στην κορυφή του οποίου -σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση- βρίσκεται ο τάφος του Ααρών.
Η Πέτρα στο φως του φεγγαριού
Η ρωμαϊκή οδός με τους κίονες οδηγούσε σε μια σκεπαστή ρωμαϊκή αγορά
Έπειτα από επίμονες παρακλήσεις των επισκεπτών να δουν την Πέτρα τη νύχτα, οι Αρχές της Ιορδανίας επέτρεψαν να γίνονται νυχτερινές ξεναγήσεις στον χώρο. Οι επισκέψεις ξεκινούν από το Visitor Center κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, στις 8:30 το βράδυ και διαρκούν 2 ώρες. Το μονοπάτι ανάμεσα στα βράχια είναι φωτισμένο με 1.500 κεριά, οι επισκέπτες βαδίζουν σιωπηλά σε μία σειρά και οδηγούνται μέχρι το Θησαυροφυλάκιο. Εκεί η ξενάγηση γίνεται με μουσική Βεδουίνων, ενώ σερβίρεται αρωματικό τσάι με μέντα. Μη χάσετε αυτή την εμπειρία!
Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Πέτρα είναι από Οκτώβριο-Μάιο. Η θερμοκρασία κυμαίνεται τότε σε ανεκτά για μεγάλες πεζοπορίες επίπεδα (15-20°C), σε αντίθεση με το καλοκαίρι, όπου ο υδράργυρος βρίσκεται στους 42-45°C.
Όψη του αρχαιολογικού χώρου της Πέτρας από το Θησαυροφυλάκιο
Έχοντας στα χέρια τους, μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, κορυφαίοι επιστήμονες σαρώνουν με λέιζερ τα αρχαία μνημεία και μας αποκαλύπτουν πολύτιμα μυστικά και δίνουν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα.
Σε αυτό το επεισόδιο της σειράς "Σκανάρονας το παρελθόν", αντικείμενο έρευνας η αρχαία πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία. Ελληνικής τεχνοτροπίας και αισθητικής μνημείο που η συμβατική ιστορία μας λέει ότι χτίστηκε από... νομάδες άραβες

http://www.youtube.com/watch?v=trUXbYtRh3c&feature=player_detailpage 

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: “Έτσι λαδώνουν οι γερμανοί τους δημοσιογράφους”… Να επέμβει τώρα ο εισαγγελέας!

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
“ΠΑΙΞΤΕ” ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ!
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥ FOCUS ΕΚΒΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΟΤ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!
“Το εξώφυλλο του Focus με την Αφροδίτη της Μήλου και το υψωμένο δάχτυλο, ήταν απλά εκβιασμός του περιοδικού για να πάρει διαφημιση από τον ΕΟΤ”!
Οι βαρώνο υμνούν την Τρόικα για να μένουν στο απυρόβλητο των ελέγχων και να εισπράττουν κανονικότατα κρατικό χρήμα!

Έτσι ελέγχονται τα συστημικά ΜΜ”Ε” όπου οι βασικοί μέτοχοι χαϊδεύουν την Τρόικα για να συνεχίσουν να επιχειρούν αλώβητοι. Οι μαύρες ημέρες της κατοχής όπου τα “Αθηναϊκά Νέα” και οι λοιπές φυλλάδες συνέχισαν ανενόχλητες το έργο τους υμνώντας το Ράιχ, επαναλαμβάνονται και σήμερα με τον πιο άθλιο τρόπο. Οι αποκαλύψεις που έκανε χθες ο Χατζημαρκάκης στον Τράγκα πρέπει οπωσδήποτε να προκαλέσουν παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Δείτε το Βίντεο:


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=N72Vfy2L6Kk 

Αρχαιολόγος μιλά για Σημίτη, Πάγκαλο και Εβραιοαμασόνους που δεν την άφησαν να φέρει στο φως τον «Τάφο του Μ.Αλέξανδρου»


Θ. Πάγκαλος: « Μη μιλάτε για τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου γιατί δημιουργεί εθνισμό»!

Η Λιάνα Σουβαλτζή είναι η γνωστή αρχαιολόγος η οποία το 1992 συντάραξε το ΠανΕλλήνιο με τις ανασκαφές στην Σίουα της Αιγύπτου για τo Μακεδονικό ταφικό μνημείο το οποίο όπως η ίδια ισχυριζόταν ότι ήταν ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου, μια ανακάλυψη που θα έδινε άλλη τροπή στην ιστορία της ανθρωπότητος.
Όλα άρχισαν το 1984, όταν η κ. Λιάνα Σουβαλτζή πήρε την απόφαση να ξεκινήσει τις έρευνες, αρχικά για να ανακαλύψει την τοποθεσία ταφής του Μ.Αλεξάνδρου. Το 1989 δόθηκε η άδεια από την Αίγυπτο.


Ποιά είναι όμως η κ.Σουβαλτζή;

“Η Λιάνα Σουβαλτζή απεφοίτησε από την Αρχαιολογική και Φιλολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε με αποστολές σε αρχαιολογικούς χώρους από το 1973 ως το 1986.





Η Λιάνα Σουβαλτζή είναι μέλος των ακολούθων οργανισμών:


Από το 1986 μέχρι το 1990 ήταν Γενική Γραμματεύς των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αθήνα και από το 1982 μέχρι το 1990 ήταν μέλος της Αιγυπτιακής Εξερευνητικής Εταιρείας του Λονδίνου.

Είναι επίτιμο μέλος της Ισπανικής Αιγυπτιολογικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας της Μαδρίτης, μέλος του Ινστιτούτου Ελληνιστικών Σπουδών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος.”

Η παρουσία της Ελληνικής πολιτείας κατά την διάρκεια των ερευνών αλλά και των ανασκαφών αργότερα ήταν ανύπαρκτη. Όχι μόνο δεν στήριξαν οικονομικά την όλη προσπάθεια, αλλά ούτε και τυπικά.

Οι πληροφορίες που είχε συλλέξει η αρχαιολόγος μέχρι τότε την είχαν οδηγήσει στην πεποίθηση ότι ο τάφος του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη βρισκόταν στην όαση Σίουα της Αιγύπτου.

“Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς” είχε πει ο Βιργίλιος. Έτσι έγινε και στην περίπτωση της κ. Σουβαλτζή καθώς στην πρώτη εβδομάδα ανασκαφών “έπεσαν” κυριολεκτικά πάνω στην είσοδο ενός μνημείου που όσο προχωρούσε η ανασκαφή έβγαινε στο φώς ένας τεράστιος Μακεδονικός βασιλικός τάφος.

Οι ανασκαφές συνεχίζονταν κανονικά με έξοδα όχι του Ελληνικού κράτους, που συνέχιζε να χει αδιάφορη στάση, αλλά της αρχαιολόγου και του επιτελείου της.

Έτσι σιγά-σιγά φτάνουμε στο 1995 και συγκεκριμένα στις 29 Ιανουαρίου. Μεγάλο μέρος του τάφου έχει βγει στην επιφάνια γεγονός που οδηγεί και τις Αιγυπτιακές αρχές στο  να ανακοινώσουν την ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην όαση Σίουα.

Η Ελληνική κυβέρνηση, αντί να αφυπνηστεί και να βοηθήσει την αρχαιολόγου για την ανάδειξη του μνημείου και την συνέχιση των ανασκαφών έκανε ακριβώς το αντίθετο.

Το 1996 λοιπόν με εντολή του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη οι ανασκαφές σταμάτησαν. Εκτελεστικό όργανο ο υπ. πολιτισμού Βενιζέλος και ο μορφωτικός σύμβουλος της Ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο Κωστής Μοσκώφ που δεν δίστασε να πει μάλιστα: “Εμείς έχουμε εδώ τον Καβάφη, τι τον θέλουμε τον Αλέξανδρο;” απόσπασμα από το βιβλίο “Νόμιμος Άμυνα” του πρώην υφυπουργού κ. Ι. Κουτσογιάννη.

Αμέσως η κ. Λιάνα Σουβαλτζή απευθύνθηκε στην Αιγυπτιακή πολιτεία ζητώντας ευθύνες. Απάντηση; Η Ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει την μη ανανέωση άδειας για την συνέχιση των ανασκαφών. Τί έκαναν όμως οι υπόλοιποι “εθνοπατέρες”; Ας τους πάρουμε με την σειρά.

Πρόεδρος την Δημοκρατίας: Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, στάση του; Αδιαφορία

Πρωθυπουργός: Σημίτης, όπως είπαμε και πριν ήταν αυτός που έδωσε την εντολή για διακοπή των ανασκαφών

Υπ.Εξωτερικών: Πάγκαλος, κάλεσε την κ.Σουβαλτζή στο γραφείο του και της είπε: “Το θέμα Αλέξανδρος ανεβάζει το φρόνιμα των Ελλήνων, κάτι που πρέπει να παραμείνει χαμηλά”

Υπ.Πολιτισμού: Βενιζέλος, εχθρική στάση, ένας εκ των δύο εκτελεστικών οργάνων στην εντολή διακοπής των ανασκαφών


Στοιχεία από arcadiavoice.gr


Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποιοί και γιατί έβαλαν εμπόδια στη συνέχιση αυτών των ανασκαφών.


http://www.youtube.com/watch?v=n3ELFt-ZwR4&feature=player_embedded 

ΧΑΑΡΠ ( ΑΡΠΑ )ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΣΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ!!!ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ!!!ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!!!!ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ!!!! 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=N0mjS-tvVLY

ΗΡΘΕ Η ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!! ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2014!!!


ΗΡΘΕ Η ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!
Το διαβάσαμε από το: ΗΡΘΕ Η ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!! ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ
ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2014!!! 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EkHw809pYAg 

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΗΡΘΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ «ΣΑΤΑΝΑΣ» ΜΕ ΤΟ ΚΙΠΑ – «ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ» -«ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» -« ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»



Από χθες είναι πάλι στην Αθήνα ο φίλος των Τουρκογλου-Τσολάκογλου. Ο επίσημος ταγός της σκληρής και αδίστακτης Αμερικανοσιωνιστικής κοινότητας που κάνει κουμάντο στην Ελλάδα, ήρθε για να δώσει εντολές στα τσιράκια του. Ποτέ άλλοτε στη χώρα δεν υπήρχε τόσο άνανδρα και ξεδιάντροπα καθεστώς εξόφθαλμης εθνικής μειοδοσίας σε κοινή θέα. Υποταγής και τελικής παράδοσης στα ξένα και μίσθαρνα συμφέροντα.

«Ανησυχία και αλληλεγγύη» για την Ελλάδα της κρίσης δείχνει η παρουσία μας στην Αθήνα», είχε πει στην τακτική επίσκεψη του περασμένου Ιανουαρίου, ο επικεφαλής της Αμερικανο-εβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee (AJC) Ντέιβιντ Χάρις. Ο επονομαζόμενος από τους αντιπάλους του και όσους τον κατακρίνουν ως ο «Σατανάς με το κιπά». Κατά την επίσκεψη εκείνη ήταν παρών και ο «εξέχων παράγοντας της ελληνοαμερικανικής κοινότητας Άντυ Μάνατος, γεγονός που «δεν είναι τυχαίο» αλλά υποδηλώνει τη στενή συνεργασία των ελληνικών και εβραϊκών οργανώσεων στις ΗΠΑ, η οποία αποφέρει «χειροπιαστά» αποτελέσματα», όπως είχε αναφέρει ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC. Στη διάρκεια της τότε επίσκεψής του ο Χάρις συναντήθηκε σχεδόν με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας. Έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, τους υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, Παιδείας, με την εβραϊκή κοινότητα και άλλους παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Αυτό γίνεται πάλι από χθες. Πάλι τα ίδια. Πάλι το ίδιο σκηνικό. Ξεδιάντροπα. Αλόγιστα. Ανερυθρίαστα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Εβραίος Σατανάς», απαίτησε να επιλυθούν τρία θέματα για να συνεχίσει να στηρίζει την ανορθόδοξη και περιτωματική συγκυβέρνηση Τούρκογλου-Τσολάκογλου:

-Να προχωρήσει το σχέδιο εγκλεισμού στον Κορυδαλλό όλων των βουλευτών της «Χρυσής Αυγής»: Τελειώνετε με δαύτους. Ψηφίστε την άρση ασυλίας και προχωρήστε. Πρέπει να εκμηδενιστούν. Εάν θέλετε να συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε στην κυβέρνηση, φέρεται να διέταξε Τούρκογλου και Τσολάκογλου, ο εβραιοσιωνιστής.

-Δεύτερον: Απομακρυνθείτε από τον Πούτιν. Δεν είναι τα συμφέροντα σας εκεί με αυτόν. Εσείς ανήκετε σε μας, δουλεύετε για μας και εμείς είμαστε εδώ και σας υποστηρίζουμε, παρήγγειλε ο κ.Χάρις που είναι της ιδιοσυγκρασίας του να λύνει όσα θέματα απασχολούν τον Εβραϊκό παράγοντα στην Αθήνα.

-Το τρίτο που τον απασχολεί είναι το Αιγαίο. Ο επικεφαλής της Αμερικανο-εβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee (AJC), έχει λάβει εντολές από το Ανώτατο Όργανο των Παγκόσμιων Σιωνιστικών Μηχανισμών, να ολοκληρωθεί το σχέδιο Ανάν2, να προχωρήσει η καθυπόταξη της Κύπρου με την «επίλυση» δήθεν του Κυπριακού από τους Αμερικανούς πράκτορες του ΟΗΕ και το Ισραήλ σε συνεργασία με τους Τούρκους και τους Αμερικανούς να συνεκμεταλλευθούν τα κοιτάσματα ενεργειακού πλούτου της Νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου. Άλλωστε ο κ.Χάρις σε συνέντευξη που είχε δώσει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ είχε μιλήσει «για το βάθος της ελληνο-ισραηλινής συνεργασίας. «Κινητήριος δύναμη των δεσμών Ελλάδας- Ισραήλ είναι, πρωτίστως, τα ύψιστα εθνικά συμφέροντα της κάθε χώρας και όχι κάποιος παράγοντας που αφορά κάποια τρίτη χώρα», είχε πει. Στο ίδιο εθνικιστικό πλαίσιο δεν είχε παραλείψει να αναφέρει «για την ενεργειακή προοπτική στην Α. Μεσόγειο, την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη και την Ελλάδα, τις σχέσεις με την Τουρκία, το Παλαιστινιακό, την «ακροβατούσα» πορεία της Αιγύπτου και της αραβικής εξέγερσης, η οποία αναμένεται «να διαρκέσει χρόνια», το «καυτό» θέμα του Ιράν, αλλά και τις αιχμές μεταξύ Ομπάμα και Νετανιάχου».

Το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα που κατήγγειλε χθες τον Χάρις, ήταν όπως είναι αναμενόμενο, η «Χρυσή Αυγή».

«Τον πιάσαμε… πελάτη τον αρχισιωνιστή Ντέιβιντ Χάρρις, όπως φαίνεται από τις συχνότατες επισκέψεις του στην Ελλάδα. Κολιάτσου-Παγκράτι το έχει κάνει το δρομολόγιο Νέα Υόρκη-Αθήνα! Ας όψεται η Χρυσή Αυγή», ανεφέρθη από το γραφείο Τύπου του κόμματος. «Χθες το απόγευμα, λοιπόν, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της American Jewish Committee, θα συναντηθεί με τον μεγάλο πασοκάρχη Ευάγγελο, στο υπουργείο Εξωτερικών. Δεν έχει ανακοινωθεί (ακόμα…) συνάντησή του με τον φον Αντωνάκη, αλλά δε μπορεί να έρθει μέχρι εδώ ολόκληρος Χάρρις και να μην συναντήσει τον υπ’ αριθμόν ένα άνθρωπό του στην Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως μας είπε ένα… πουλάκι, όλες τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε μεγάλη κινητικότητα στο Μαξίμου και ακούγονταν από το εσωτερικό του κάτι… περίεργοι ήχοι. Όπως μας βεβαίωσε το… πουλάκι, ο φον Αντωνάκης έκανε εντατικές πρόβες στις… προσοχές, για να εντυπωσιάσει το μεγάλο αφεντικό. Και βέβαια, ο Χάρρις δεν έρχεται για να δει πως είναι η Αθήνα την Άνοιξη, ούτε για να συναντήσει τους εδώ υπαλλήλους του επειδή τους… πεθύμησε. Προφανώς, η επίσκεψή του έχει σχέση με τους νέους διωγμούς κατά της Χρυσής Αυγής (με τις επικείμενες άρσεις ασυλίας όλων των βουλευτών και την εν συνεχεία προγραμματισμένη προφυλάκισή τους, από την «ανεξάρτητη δικαιοσύνη»), για τους οποίους ο αρχισιωνιστής θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ως συνήθως, άλλωστε», ανέφεραν από το κόμμα του έγκλειστου Μιχαλολιάκου. Με την διαφορά ότι ξέχασαν να αναφερθούν στις δύο ακόμα «εντολές»…
Το ρεπορταζ δημοσιεύτηκε στην “Ελεύθερη Ώρα”


Σύμφωνα με τον μαθηματικό και συγγραφέα Λευτέρη Αργυρόπουλο, η Ελληνική γλώσσα είναι η μητέρα όλων των γλωσσών της Γής, δηλαδή είναι η γλώσσα των γλωσσών. Σε αντίθεση με τις άλλες γλώσσες, η Ελληνική γλώσσα είναι μία υπέροχη μαθηματική δημιουργία και ως μαθηματική κατασκευή είναι κατά συνέπεια και μουσική γλώσσα. Κατά την εποχή του Πυθαγόρα, αλλά και προγενέστερα από αυτόν, οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα σύμβολα των γραμμάτων για να συμβολίζουν τους αριθμούς. Πρέπει να αναφέρουμε ότι η Ελληνική γλώσσα αποτελείται από 28 σύμβολα και 27 αριθμητικές θέσεις.


Αναλυτικά, τα 28 αυτά σύμβολα είναι τα εξής:

Το σύμβολο F ονομάζεται δίγαμμα,το ϛ στίγμα,το Q κόππα ενώ το ϡ ονομάζεται σαμπί.


Σύμφωνα με το προηγούμενο σύστημα αριθμήσεως, κάθε λέξη έχει ένα και μόνο ένα άθροισμα, το οποίον ονομάζεται λεξάριθμος.


Έτσι, ο λεξάριθμος της λέξεως ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ είναι: ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ = 30+5+60+1+100+10+9+40+70+200 = 525.


Η λέξη ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ είναι σύνθετη και παράγεται από τις λέξεις ΛΕΞΙΣ και ΑΡΙΘΜΟΣ, είναι δηλαδή ο αριθμός της κάθε Ελληνικής λέξεως, σύμφωνα με το Ελληνικό σύστημα αριθμήσεως.

Όταν δύο λέξεις ή προτάσεις έχουν τον ίδιο λεξάριθμο, τότε λέμε ότι έχουμε λεξαριθμική ισοψηφία ή ταυτότητα μεταξύ αυτών.


Οι περισσότεροι λεξάριθμοι κυμαίνονται μεταξύ των αριθμών 200 και 1800, ενώ γενικά οι αριθμητικές τους τιμές βρίσκονται μεταξύ του 1 και του 5000. Έτσι, είναι μικρή η πιθανότητα για δύο λέξεις να έχουν τον ίδιο λεξάριθμο και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σύμπτωση το γεγονός της ισοψηφίας.


Οι λέξεις ΣΦΑΙΡΙΚΟΣ και ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ έχουν τον ίδιο λεξάριθμο, διότι: ΣΦΑΙΡΙΚΟΣ = 200+500+1+10+100+10+20+70+200 = 1111 ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ = 9+5+40+5+30+10+800+4+8+200 = 1111


Η ερμηνεία της προηγούμενης λεξαριθμικής ταυτότητος είναι προφανής, διότι ο ΣΦΑΙΡΙΚΟΣ είναι ο ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ μαθηματικός μηχανισμός της δημιουργίας της ύλης, δεδομένου του γεγονότος ότι τα υποατομικά σωματίδια της ύλης είναι σφαιρικά, αλλά ακόμη και οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος έχουν σφαιρικό σχήμα.



Οι λέξεις ΦΩΤΟΝΙΟΝ και ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΩΣ ισοψηφούν με τον αριθμό 1850, δηλαδή ΦΩΤΟΝΙΟΝ = ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΩΣ = 1850, γεγονός που δηλώνει ότι η Ελληνική γλώσσα γνωρίζει ότι το ΦΩΤΟΝΙΟΝ διαδίδεται ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΩΣ εις τον τρισδιάστατον χώρον. Πράγματι, έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνον το ΦΩΤΟΝΙΟΝ διαδίδεται ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΩΣ, αλλά επιπλέον οι κυματοειδείς καμπύλες της διαδόσεως του φωτονίου είναι ημιτονοειδείς.

Μία από τις μεγαλύτερες αποδείξεις του γεγονότος ότι η Ελληνική γλώσσα είναι μαθηματική λαμβάνεται από την λεξαριθμική εξαγωγή του αριθμού π=3,14... . Γνωρίζουμε ότι ο αριθμός π ορίζεται σαν το πηλίκον του μήκους της περιφερείας ενός κύκλου προς τη διάμετρο αυτού.

Πρέπει να τονίσουμε ότι το σύμβολον π προέρχεται από το αρχικόν γράμμα της λέξεως πηλίκον, διότι το π δεν είναι τίποτε άλλο παρά το πηλίκον του μήκους της περιφερείας του κύκλου ως προς τη διάμετρό του. Εάν σχηματίσουμε το πηλίκον των λεξαρίθμων (ΜΗΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ)/ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ, παρατηρούμε ότι αυτό ισούται με τον αριθμό 3,14 !!! με ακρίβεια τριών ψηφίων. Πράγματι έχουμε: ΜΗΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ = 338+1016+940 = 2294 ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ = 730, επομένως 2294/730=3,1424657534...!

΄Ομως υπάρχει και συνέχεια, η οποία δείχνει ότι η λεξαριθμική εξαγωγή του π δεν ειναι τυχαία. Η συνέχεια είναι η λεξαριθμική εξαγωγή του χρυσού αριθμού. Αυτή έχει ως εξής: Από τα μαθηματικά γνωρίζουμε ότι Φ = (+1)/2 = 1,618... .

Σχηματίζοντας το πηλίκον που δίδει τον αριθμό Φ, χρησιμοποιώντας την αρχαία Ελληνική γλώσσα λαμβάνουμε: (Ο ΠΕΝΤΕΠΟΔΟΣ + ΕΝ)/(Η ΔΥΑΣ) = (70+864+55)/(8+605) = 989/613 = 1,61...!

Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι η Ελληνική γλώσσα γνωρίζει ακόμη και τις κυριότερες μαθηματικές σταθερές όπως το π και το φ. Όμως και το φ δεν έχει δοθεί τυχαία ως σύμβολο του χρυσού αριθμού, διότι είναι το αρχικόν γράμμα της λέξεως ΦΥΣΙΣ, η οποία έχει τον ίδιο λεξάριθμο με τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ και την φράση ΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΣ ΛΟΓΟΣ.

Είναι γεγονός ότι η ΦΥΣΙΣ, αλλά καί ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ έχουν κατασκευασθεί με βάση τον χρυσό αριθμό φ.
Πράγματι: ΑΝΘΡΩΠΟΣ = 1+50+9+100+800+80+70+200 = 1310 ΦΥΣΙΣ = 500+400+200+10+200 = 1310 ΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΣ ΛΟΓΟΣ = 515+31+391+373 = 1310 .

Η Ελληνική γλώσσα γνωρίζει λοιπόν τη γεωμετρία της κατασκευής του ανθρώπου, αλλά και τον τρόπο της κατασκευής του.

Πράγματι: ΣΤΥΣΙΣ = ΧΥΜΟΣ = ΑΝΘΡΩΠΟΣ = ΦΥΣΙΣ = 1310, γεγονός που δηλώνει ότι ο άνθρωπος δημιουργείται από την στύση του ανδρικού οργάνου που παράγει το σπέρμα και είναι ένα ον ταυτιζόμενον με την φύσιν, διότι γεννιέται από αυτή και επιστρέφει εις αυτήν.
Για το γεγονός της λεξαριθμικής ταυτίσεως της φράσεως ΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΣ ΛΟΓΟΣ με τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ, πρέπει να πούμε ότι το πηλίκον του ύψους του ανθρώπου προς το ύψος του ομφαλού του, δίδει τον χρυσόν αριθμόν, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι ΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΣ ΛΟΓΟΣ.

Στα δύο βιβλία του ο Λευτέρης Αργυρόπουλος έχει καταγράψει χιλιάδες παραδείγματα λεξαριθμικών ταυτοτήτων όπως οι προηγούμενες, δίνοντας στον αναγνώστη την ευκαιρία να κατανοήσει ότι η Ελληνική γλώσσα γνωρίζει ακόμη και τους νόμους της συμπαντικής δημιουργίας και κατά συνέπεια την αλήθεια.

Πράγματι: ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΤΙΝ = 64+565 = 629 ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ = 256+373 = 629, δηλαδή: ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΤΙΝ = ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ = 629

Επίσης: Ο ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ = ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ = 699 Δια τούτον τον λόγον, ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ εστίν ο ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ



Πηγή: http://www.awakengr.com/2011/11/blog-post_8107.html#ixzz2vGtnsETq

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ!!!!ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!!!ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!!!





Ευδοκία  - Υβόννη   Τσιλίδου



Δεν  υπάρχει  ενημερωμένος  πολίτης   πλέον  που  να  μην  γνωρίζει  την  ύπαρξη  του   συστήματος    ΧΑΑΡΠ.   Το   τι  είναι  όμως  ακριβώς,  ίσως  όχι.   Την  επιστημονική  του   ταυτότητα   την  δίνει    το  ίδιο  το  ακρωνύμιο  που  λειτουργεί  και  σαν  ονομασία  του   Υψηλής  συχνότητας   ερευνητικού  προγράμματος.  Η   αρχική  σύλληψη  και  η  πατέντα  ανήκουν   σε  Έλληνα  επιστήμονα  κάτοικο  Αμερικής   και   αρχικός  χορηγός  του   ήταν  εταιρείες  πετρελαίου  που  το  είδαν  σαν  μια  μελλοντική  πηγή  ενέργειας , επιπέδου  πυρηνικής  χωρίς  το  πρόβλημα  της  ραδιενέργειας.    Όμως  οι  δυνατότητες  αυτής  της  συστοιχίας  κεραιών  αποδείχθηκε  ότι  δεν  ήταν  τόσο  απλές  και  αθώες,  οι  ικανότητές  τους  ξετυλίγονταν  και  αποκαλύπτονταν  στην  πορεία  του  χρόνου,  πράγμα  που  το  αποδεικνύει και  η  δραστική  αλλαγή  ιδιοκτησίας.  Από  τις  πετρελαϊκές  εταιρείες  το  σύστημα  πήγε  στα  χέρια  της  Raytheon,  γνωστής   πολυεθνικής  αμυντικών  συστημάτων  κι  από  αυτήν  στην  Αμερικανική Στρατιωτική  Αεροπορία  και  το  Ναυτικό,  ενώ  τελεί  υπό  την  προστασία   της  ΝSΑ ,  της  Εθνικής  Ασφάλειας  των  ΗΠΑ,  και  συνεργάζεται  με  την  ΝΑSΑ.

Επισήμως  σκοπό  έχει  την  μελέτη  της  ιονόσφαιρας,  την  διέγερση  και την  χρήση  αυτής  ως  κεραίας   ΗΜ  κυμάτων   για  την  βελτίωση  των  επικοινωνιών   και  την προστασία  του  πλανήτη  από  τις  διαρκώς  πιο  επικίνδυνες  ακτίνες  του  ήλιου  λόγω  της  τρύπας  του  όζοντος.  Επίσης  λειτουργεί  και  ως  τομογράφος  του  εδάφους  που  βοηθά  στην  ανεύρεση  διαφόρων  κοιτασμάτων, όπως  και  στην  γενικότερη γεωφυσική   έρευνα  του  υπεδάφους  σε  βάθη  τεράστια .  Αυτό  είναι  το  χαμογελαστό  πρόσωπο  του Ιανού,  δυστυχώς  όμως  οι  μαρτυρίες  για  το  άλλο,  το  καταστροφικό  του,  διαρκώς  πληθαίνουν. 

Οι   πρώτες  εργασίες  εγκατάστασης  άρχισαν  το  1995  και  μπήκε  σε  λειτουργία  το  πρώτο  εργαστήριο  στην  Αλάσκα  1998,  ξεσηκώνοντας  τεράστιες  διαμαρτυρίες  από  περιβαλλοντικές  και  όχι  μόνον  οργανώσεις. Θεωρήθηκε  και  όχι  άδικα  το  πιο  καταστροφικό πρόγραμμα  και  εργαλείο  στα  χέρια  των  ανθρώπων.  Έκτοτε  έχουν  εγκατασταθεί  σε  πολλά  σημεία  του  κόσμου  συστοιχίες  κεραιών  ιονοσφαιρικών  προγραμμάτων,  πολλές  κρατούνται  μυστικές, άλλες  όχι. 







 Ως  επιστημονικό  πρόγραμμα  λειτουργεί  ως  εξής:......   Το   HAARP    εκπέμπει  κύματα  υψηλής  συχνότητας  προς  την  ιονόσφαιρα,  η  οποία  λειτουργεί  σαν  ένας  τεράστιος  καθρέφτης ,  ιονοσφαιρικό  κάτοπτρο,  που  τα  αντανακλά  και τα στέλνει  πίσω  στη  γη  με  την  μορφή  μικροκυμάτων  χαμηλής  συχνότητας  ΕΛΦ.   Στην  ιονόσφαιρα  επίσης διεγείρονται  υπάρχοντα  φορτισμένα  σωματίδια  πχ  υψηλής  ενέργειας  ηλεκτρόνια.   Αυτό  όμως  που   αποκαλύπτουν  είναι  ένα  πολύ  μικρό  μέρος  των  δυνατοτήτων  και  των  πρακτικών  εφαρμογών  του  HAARP,   το  κάνουν  να  φαίνεται  πολύ  απλό  κι  αθώο..  Ακόμη  και  η  κοινή  λογική  αντιτίθεται  στο  ότι  διεγείροντας  μια  μεγάλη  έκταση  της  ιονόσφαιρας  απλά  βοηθάς  στη  λύση  του  προβλήματος  της  υπερθέρμανσης  του  πλανήτη.  Έχεις  ξυπνήσει  μια  τιτάνια   δύναμη  και  το  μόνο  που  κάνεις  είναι  να  την  επιστρέφεις  στη  Γη  ως  χαμηλή  συχνότητα  για  να  λειτουργήσει  ως   πχ  τομογράφος  με  σκοπό  να  αποφύγεις  τις  γεωτρήσεις  που  τελικά  δεν  τις  αποφεύγεις;    Μόνον  μειδίαμα  μπορεί  να  προκαλέσει  το  γεγονός  ότι   αφήνουν   ανεκμετάλλευτη  την  φοβερή  δύναμη  των  φορτισμένων  με  υψηλή  ενέργεια  σωματιδίων  στην  ιονόσφαιρα,  ενώ  έχουν  ξοδέψει  δις  για  να  το  πετύχουν.  Το  πρόγραμμα  φυσικά  είχε  συνοδευτεί  από  τις  πρώτες  μέρες  από   συνωμοσιολογικές   θεωρίες,  και  στο  Χάαρπ  έχουν  αποδοθεί  από  ερευνητές  και  το  τσουνάμι  στην  Ινδονησία  και  ο σεισμός  στην  Ιαπωνία.  Όμως  τα  σεισμικά  γεγονότα   δεν  δημιουργούν  πιά  εικασίες  στα  μυαλά  των  συνωμοσιολόγων,  αλλά  κανονικές  επιστημονικές  ανακοινώσεις  από  επιστημονικές  ομάδες  και  εργαστήρια  και   επαληθεύουν  100%   τις  επί  τόσα  χρόνια  διαμαρτυρίες  των  υποψιασμένων. 

Εξωτερικά  οι  εγκαταστάσεις  HAARP  είναι  συστοιχίες  κεραιών  διαφορετικών  υψών  και  ισχύος.  Στην  Αλάσκα  είναι  360 κεραίες   ύψους  24  μ  η κάθε  μία.  Οι  υπόλοιπες  εγκαταστάσεις , ορόφων  12   περίπου,  είναι  υπόγειες.  Το  σύστηκα  στην  ΑΛΑΣΚΑ , συνολικής  ισχύος  1,7  γιγα  βατ,  γνωστή  σαν  συστοιχία    ΙΡΙ  , ιονοσφαιρικό  ερευνητικό  εργαλείο, εκπέμπει  ΗΜ  ακτινοβολία  χαμηλών  συχνοτήτων  ΕΛΦ   2,8-10  ΜΕΓΑ ΧΕΡΤΖ,  ΈΧΕΙ  επίσης  ΡΑΝΤΑΡ , ΣΥΣΚΕΥΈΣ  ΑΝΊΧΝΕΥΣΗΣ,  ΑΠΟΣΤΑΣΙΌΜΕΤΡΑ, ΛΈΙΖΕΡ, ΜΑΓΝΗΤΌΜΕΤΡΑ,  ΑΙΣΘΗΤΉΡΕΣ  ΥΠΕΡΎΘΡΩΝ,  ανιχνευτές  ακτινοβολιών ΚΤΛ.  Είναι  3000  φορές  ισχυρότερος  από  κάθε  άλλο  πομπό  στη  γη.

Εγκαταστάσεις   HAARP  υπάρχουν  και  στην   Κύπρο,  στην  Αγγλική  βάση  του  ακρωτηρίου  της  Λεμεσού.  Οι  κεραίες  είναι  δύο  , ονομάζονται  Πλούτο, δηλ  Πλούτωνας,  ίσως  όχι  τυχαία. 

Άλλα  παρόμοια  συστήματα  ιονοσφαιρικής  έρευνας  :  το  Ευρωπαικό   EISCAT  με  εγκαταστάσεις  στο  Τρόμσο  της  Νορβηγίας  και  μέλη  την  Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Αγγλία, Γαλλία,  Γερμανία, Κίνα  και  Ιαπωνία ,  καθώς  και  το  Ρωσικό   SURA.











ΙΔΙΌΤΗΤΕΣ   του  HAARP 

A      Πρώτη  ιδιότητα   είναι  ότι  εκπεμπόμενες  συχνότητες  διαπερνούν  το  έδαφος και  την θάλασσα  αποκαλύπτοντας  γεωλογικά  και  ωκεανογραφικά  χαρακτηριστικά  του  πλανήτη  σε  μεγάλο  βάθος.  Είναι  οι  λεγόμενες  εφαρμογές  ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ  . Ο  τομογραφικός  έλεγχος  του  πλανήτη  αναλυόμενος  από  υπερυπολογιστές  Εμας  και  Γκρέι  παρέχει  πληροφορίες  για  υπόγειες  εγκαταστάσεις  σε  όλο  τον  πλανήτη,  καθώς  και  για  πετρέλαιο,  αέριο,  μεταλλεύματα.  

B     ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ    αεροσκάφη  Στέλθ  και  πυραύλους  Κρούζ  που  δεν  εντοπίζονται  από  ραντάρ.  Ανιχνεύει  τις  πυρηνικές  κεφαλές  σε  πτήση  και  ξεχωρίζει  αυτές  από  τις  συμβατικές   ή  εικονικές.  Κάνει  εξακρίβωση  πολλαπλών  πυρηνικών  κεφαλών.    Λειτουργεί  σαν  ουράνια  ασπίδα  καταστροφής  πυραύλων,  δυναμικός  καθρέφτης. 

Γ      ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΙ   τα  ηλεκτρονικά  μέσα  πληροφοριών  του  εχθρού  κι  όχι  τα  φίλια.  Καταστρέφει  τα  ηλεκτρονικά  μέσα  πλοήγησης  αεροσκαφών  και  πλοίων.

Δ      Σαν  υπερόπλο  μαζικής  καταστροφής  εξαπολύει  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ  ΠΟΛΕΜΟ   με  πρόκληση  ακραίων  καιρικών  φαινομένων,   τυφώνων,  καταιγίδων, τσουνάμι , παλιρροιών   και  πλημμύρων -  ο  λεγόμενος  κλιματολογικός  πόλεμος.

Ε      Προκαλεί  ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ   κλιματολογικών  συνθηκών  με  κωδική  ονομασία  προγράμματος  WISP   και  RADC  με  την  μέθοδο  αποσύνθεσης  και  αλλαγής  κατεύθυνσης  του  ηλιακού  φωτός.

ΣΤ     Προκαλεί  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ    ηφαιστείων με  την  διοχέτευση  μεγάλης  ποσότητας ενέργειας  στους  κρατήρες  , οπότε  η  απορροφημένη  ενέργεια  εκτονώνεται  με  την  ενεργοποίηση  του  ηφαιστείου  και  φυσικά  αναλόγως  της  παρεχόμενης  ενέργειας  και  η  ένταση  της  ηφαιστιακής  έκρηξης.

Ζ      Δημιουργεί  σεισμούς  , τα  λεγόμενα  ΣΕΙΣΜΙΚΑ  ΟΠΛΑ  ,  κωδική  ονομασία  προγράμματος  PRIME  ARCUS.  Ο σεισμός  προκαλείται  με  σταδιακή  επιλεκτική  θέρμανση  μιας  περιοχής  μέσω    χαμηλών  συχνοτήτων  ακτινοβολιών   ή   με  την  παροχή  ποσοτήτων  ενέργειας  στα  γνωστά  ρήγματα .  Σεισμοί  που  έχουν  συνδεθεί  με  το  Χάαρπ  είναι  της  Αιτής,   της  Ιταλίας  στην  Λ  Ακουίλα,  της  Κίνας  το  2010 , του  Ιράν, της  Ιαπωνίας  και   της  Τουρκίας.

 Η     Ως    ΨΥΧΟΤΡΟΝΙΚΟ  ΟΠΛΟ   δηλ.    εξουδετέρωση  κατοίκων  θέτοντάς  τους  σε  κατάσταση  αδράνειας  και  λήθαργου   κι  εμείς  οι  Έλληνες  ας  σταθούμε  σοβαρά  σε  αυτόν  τον  παράγοντα   μήπως  και  εξηγήσουμε  την  ανεξήγητη  παθητικότητα  με  την  οποία  δεχόμαστε  την  υποδούλωσή  μας,  την  εκποίηση  της   Πατρίδας  μας  και  τον  εξανδραποδισμό  μας. 







Πρόγραμμα   HAARP  -  ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ

Απ΄ όσα   αναλύθηκαν  για  το  πρόγραμμα  αυτό  των  υψηλών  συχνοτήτων   καταλαβαί-νουμε  ότι  και  το   θανατηφόρο  πρόγραμμα  των  αεροψεκασμών  είναι  άμεσα  συνδεδεμένο  με  την  λειτουργία  του.  Δηλαδή   για  να  ενεργοποιηθεί  η  λειτουργία  του  αντικατοπτρισμού  των  ηλιακών  ακτίνων  και  να  μας  ΄΄σώσουν ΄΄ από  τις  βλαβερές  ηλιακές  ακτίνες [sic ]  πρέπει  να  δημιουργηθεί  το  ιονοσφαιρικό  κάτοπτρο,  το  οποίο  δεν  είναι  τίποτε  άλλο   από    διασπορά  ρινισμάτων  αλουμινίου  στην   ιονόσφαιρα,   η  οποία  γίνεται  με  τα  γνωστά  αεροπλάνα  αεροψεκασμών.   Αυτό  είναι  άλλωστε  το  επίσημο  επιστημονικό  άλλοθι  των  αεροψεκασμών,  η  διασπορά  ρινισμάτων  αλουμινίου,  τα  οποία   βέβαια  δηλητηριάζουν  την  ζωή  εν  γένει  στον  πλανήτη  με  βαρέα  μέταλλα  και  όχι  μόνον.  Δηλαδή  εφαρμόζουν  την  καθαρά  ΄΄επιστημονική΄΄  μέθοδο  του  σε  σκοτώνω  για  να  σε  προστατέψω !  Το   ερώτημα  του  με  τι  ΑΚΡΙΒΩΣ  μας  ψεκάζουν  και  οι  επιπτώσεις   στην  υγεία  μας  είναι  το  ένα  που  πρέπει  να  μας  ανησυχεί.   Το  δεύτερο   είναι  το  ότι  εκτός  των  χημικών  ουσιών  και  των  βαρέων  μετάλλων,  που  είναι  απόλυτα  σίγουρο  ότι  προκαλούν  αμέτρητες  ασθένειες,  η  ενεργοποίηση  του  ιονοσφαιρικού  κατόπτρου  σηματοδοτεί  έναν  ακόμη   κίνδυνο  πρόκλησης   ακραίων  φαινομένων φυσικών,  όπως  και  ψυχολογικών.  Αυτόν  τον  δεύτερο  ύψιστο  κίνδυνο   κανείς  δεν  τον  έχει  προσμετρήσει  στους   καταστροφικούς  αεροψεκασμούς.  Aυτοί  επιτελούν  δύο  παράλληλες  αποστολές  και  μας  ψεκάζουν  σαν  έντομα,  κι  όποιος  επιβιώσει,  και  δημιουργούν  τις  προϋποθέσεις  του  επερχόμενου  κλιματολογικού  και  ψυχοτρονικού  πολέμου.  Μένουμε  απλώς  στις  επιπτώσεις  που  έχουν  στην  υγεία  μας   οι  δηλητηριώδεις  ουσίες   που  μας  ψεκάζουν  και  χρησιμοποιώ  την  λέξη  δηλητηριώδεις  γιατί  αυτό  ακριβώς  αισθάνθηκα  ως  γεύση,  όταν   αεροπλάνα   ψέκαζαν  πάνω  από  την  περιοχή  που  κατοικώ  και  ήμουν  φυσικά  στο  έλεός  τους.                                                                H   ΨΥΧΟΤΡΟΝΙΚΗ    όμως  ΠΑΘΗΤΟΚΟΠΟΙΗΣΗ   του  λαού  μας   θα  πρέπει  εξίσου να  μας  τρομάζει,  γιατί  την  βιώνουμε  έντονα.