Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Διαβάστε τι δεν ξανακάνει η γυναίκα όταν γίνετε… μαμά!



Διαβάστε τι δεν ξανακάνει η γυναίκα όταν γίνετε… μαμά!

1. Δεν λέει τη λέξη ποτέ. Λέει: «ποτέ μη λες ποτέ», «αυτά που κορόιδευα τα λούζομαι», «εκεί που ήσουν ήρθα και εδώ που είμαι τα βλέπω όλα με διαφορετικό μάτι»
2. Δεν κοιμάται σαν πουλάκι. Το πουλάκι μεταμορφώθηκε σε νυχτερίδα, το πιθανότερο είναι να μην κοιμάται καθόλου.
3. Δεν θα «ξεκουραστεί λίγο», ούτε πολύ, ούτε καθόλου. Όσο και να το θέλει δεν θα το κάνει.
4. Η φράση «θέλω να μείνω λίγο μόνη μου» δεν θα έχει ποτέ ξανά την ίδια έννοια όπως πριν το παιδί. Θα αναφέρεται πλέον σε χρόνο που πρέπει να μείνει μόνη της για να κάνει δουλειές που δεν μπορούν να γίνουν με τα παιδιά μες στο σπίτι.
5. Δεν θα ξαναπεί «ελεύθερος χρόνος». Ο χρόνος είναι πια δεσμευμένος και το πάνε «για σοβαρά».
6. Δεν θα ξαναπεί «θα πάω για ένα καφεδάκι με τις φίλες μου να τα πούμε». Όταν θα το επιχειρήσει, θα λέγεται «θα πάω να πιώ 2 ρουφηξιές καφέ στα γρήγορα και αν προλάβω θα μιλήσω με τις φίλες μου για το πώς να κόψω την πάνα»
7. Δεν θα ξαναβγεί για all night clubbing = ποτό και ξενύχτι. Έχει αγώνα αύριο. Αν όμως επιμένει και βγει ας πάρει και μια κουβερτούλα να πλαγιάσει λίγο στο μπαρ.
8. Δεν θα ξαναπεί «εγώ». Θα μιλάει στο πρώτο πληθυντικό. Πχ. Είμαστε 14 μηνών, βγάλαμε δοντάκι,  θα κάνουμε εμβόλιο, πήγαμε παιδικό σταθμό και το πιθανότερο είναι να αναφέρεται στο παιδί της και όχι στην ίδια.
9. Δεν περιποιέται τον εαυτό της στο χρόνο που το έκανε πριν. Το μούλιασμα ποδιών -χεριών γίνεται στην μπανιέρα στο 2λεπτο ντουζ και όχι με λεκανίτσα, άλατα και ζεστό νερό, το μαλλί φτιάχνεται με ένα λαστιχάκι και όχι με το πιστολάκι, το μακιγιάζ άλλαξε όνομα και λέγεται «κονσίλερ, άντε και κανένα ρουζ», και όχι πρωινό – βραδινό κτλ, η ρίζα στο μαλλί είναι μόδα και λέγεται όμπρε και όχι «πρέπει να τα βάψω», η αποτρίχωση, κερί, λέιζερ κτλ στην καλύτερη περίπτωση λέγεται πλέον «ξυραφάκι» στην χειρότερη λέγεται «από βδομάδα άμα προλάβω».
10. Δεν θα ξαναπεί ή σκεφτεί «μμμ βαριέμαι, τι να κάνω για να σκοτώσω την ώρα μου;».  Η ώρα είναι ήδη σκοτωμένη.
11. Δεν θα ξαναπεί «πω πω, κουράστηκα πολύ σήμερα», από κάποιο σημείο και μετά καταντάει βαρετό να μιλάει συνέχεια για την καθημερινή της κατάσταση.
12. Δεν θα ξαναπεί ή σκεφτεί «εγώ πότε θα γίνω μάνα;». Είναι πια μάνα και το απολαμβάνει και το χαίρεται παρ’ όλες τις δυσκολίες του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου