Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Εντοπίστηκε βλήμα Β παγκοσμίου πολέμου στο Μαυροδέντρι

Εξουδετερώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης η παλιά οβίδα που εντοπίστηκε σε βουνό στην περιοχή του Μαυροδεντριου από περιπατητές. Την οβίδα, η οποία προέρχεται από αεροπλάνο του Β παγκοσμίου πόλεμου, εξουδετέρωσαν οι πυροτεχνουργοί του στρατού μετά την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που προκλήθηκε κατά την πρώτη προσπάθεια εξουδετέρωσης το μεσημέρι της ίδιας μέρας.
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το kozani.tv, η οβίδα είναι βάρους περίπου 30 κιλών και μήκους μισού μέτρου και εντοπίστηκε τη Δεύτερα. Ειδοποιήθηκαν οι αρχές και από το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε από τους πυροτεχνουργούς του στρατού η διαδικασία εξουδετέρωσης παρουσία της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ. Η πρώτη προσπάθεια εξουδετέρωσης απέτυχε και προκλήθηκε η πυρκαγιά και η δεύτερη στέφτηκε με επιτυχία.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

«Αθλητικές εκδηλώσεις» 2013 από το Δημοτικό σχολείο Μαυροδενδρίου.

Για μία ακόμη χρονιά καταβάλλοντας μεράκι και διαθέτοντας πολύ ευρηματικότητα, μαθητές και εκπαιδευτικοί πρόσφεραν το πρωί της Πεμπτης (13/6), στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους τον καλύτερό τους εαυτό.
Με χορό, και πολύ παιχνίδι, μπροστά σε πολλούς γονείς, συγγενείς αλλά και φίλους, αποχαιρέτησαν την φετινή σχολική χρονιά ανανεώνοντας το ραντεβού για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
Ο Σύλλογος γονέων αποχαιρέτησε όμως και τους απόφοιτους πλέον του σχολείου τους που από του χρόνου θα βρεθούν στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου.

Δείτε φωτογραφίες: