Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Repeat! Ξανά πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός! Εικόνες ερυθρόλευκου θριάμβου

- Για δεύτερη συνεχόμενη φορά πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός, 100-88 τη Ρεάλ στον τελικό του Final4
- Έξαλλοι οι πανηγυρισμοί στο O2 του Λονδίνου και σε όλη την Ελλάδα
- Οι παίκτες του Ολυμπιακού έλουσαν τον προπονητή τους, Γιώργο Μπαρτζώκα στη συνέντευξη Τύπου!
- «Μπόνους, μπόνους οε, οε οε» φώναζαν οι παίκτες στα αποδυτήρια!
- Πολυτιμότερος παίκτης του Final4 της Ευρωλίγκα ο Βασίλης Σπανούλης
- Στις 19:00 επιστρέφουν στην Ελλάδα οι ερυθρόλευκοι, αποθεωτική υποδοχή τους ετοιμάζουν οι οπαδοί τους

Στιγμές χαράς, στιγμές που έζησαν και πριν από έναν χρόνο, αλλά κάθε φορά είναι πιο γλυκιά, πιο σημαντική, πιο ωραία από την προηγούμενη. Ο Ολυμπιακός είναι για δεύτερη συνεχόμενη φορά και τρίτη στην ιστορία του πρωταθλητής Ευρώπης. Ως τέτοιος πήγε στο Λονδίνο. Και μπορεί κάποιοι να είχαν σπεύσει να "στέψουν" (ξανά) την ΤΣΣΚΑ πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης και οι συμπαίκτες του, δεν είχαν καμία πρόθεση να παραδώσουν τα σκήπτρα τους.


Στο Final4 του Λονδίνου έκαναν τις καλύτερες εμφανίσεις τους για φέτος. Και κράτησα την κούπα στην Ελλάδα για τρίτη χρονιά. Η καρδιά του πρωταθλητή Ευρώπης "μίλησε" και απάντησε σε όσους είχαν προαποφασίσει ότι φαβορί δεν ήταν ο πρωταθλητής Ευρώπης αλλά το... μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ ή της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης. Και όπως κάθε πρωτάρης, έπρεπε να... μπουγελωθεί. Το επιτάσσει η παράδοση άλλωστε. Και οι παίκτες του ανέλαβαν να φέρουν ακόμη μια "αποστολή" εις πέρας! Μπήκαν στην αίθουσα Τύπου και μπουγέλωσαν τον προπονητή τους. Για το καλό! Χαμός επικράτησε φυσικά και μέσα στα αποδυτήρια των ερυθρολεύκων. «Μπόνους, μπόνους, οε, οε, οε» ήταν το σύνθημα που δόνησε την ατμόσφαιρα τη στιγμή που έκαναν την εμφάνισή τους οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ιδιοκτήτες και διοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ.

Από τον Πειραιά μέχρι την Κρήτη και από τη Ναύπακτο μέχρι τη Χαλκίδα, οι οπαδοί του Ολυμπιακού βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν τη μεγάλη στιγμή της ομάδας τους.
Και το πάρτι θα συνεχιστεί σήμερα στις 19:00 όταν στο Ελευθέριος Βενιζέλος θα προσγειωθεί το αεροσκάφος με τους πρωταθλητές Ευρώπης από το Λονδίνο!

Περηφάνεια...
Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης, Βασίλης Σπανούλης, ο άνθρωπος που με 12 πόντους στην τρίτη περίοδο σήμανε την αντεπίθεση, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Final4. «Είναι απ' τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Είναι απίστευτο! Δεν συμβαίνει συχνά κάτι τέτοιο. Είμαι χαρούμενος και περήφανος. Στο πρώτο ημίχρονο με μάρκαραν σκληρά, επέστρεψα στα αποδυτήρια και συγκεντρώθηκα, επειδή με χρειαζόταν η ομάδα μου. Πήραμε σωστές αποφάσεις έπειτα το -17, παίξαμε απίστευτη άμυνα και βάλαμε μεγάλα σουτ», είπε μετά το τέλος του τελικού.


Ο Έισι Λό είπε: «Τα καταφέραμε και πάλι. Είναι απίστευτο συναίσθημα. Δεν σταματήσαμε στιγμή να το πιστεύουμε και αυτό είναι που κάνει την ομάδα ιδιαίτερη. Το να κατακτήσεις το τρόπαιο δύο διαδοχικές χρονιές είναι τρελό. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Ήμασταν πίσω με 17 στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως επιστρέψαμε και νικήσαμε το ματς. Όλοι στην ομάδα αξίζουν τα εύσημα. Αλλάξαμε προπονητικό επιτελείο, φέραμε κάποιους νέους παίκτες, όμως παραμείναμε οι ίδιοι. Είμαστε πάντα Ολυμπιακός».


«Είναι ευλογία. Αγωνιστήκαμε σκληρά καθ’ όλη τη χρονιά. Πρόκειται για τεράστιο επίτευγμα, να βρίσκομαι εδώ και να κερδίσω το τρόπαιο, βοηθώντας την ομάδα να κάνει το repeat. Είναι κάτι απίστευτο για την ομάδα. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ, όχι μόνο τώρα, αλλά σε όλη τη χρονιά. Ήταν μία δύσκολη αναμέτρηση. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία πολύ καλή ομάδα, αλλά τα καταφέραμε», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Τζος Πάουελ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου