Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

"Άδειασε" εκ νέου το γιουσουφάκι της η Μέρκελ

"ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2014, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ"


Τη δέσμευση του θλιβερού ικέτη που παριστάνει τον πρωθυπουργό της χώρας μας ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις απέναντι στην τρόικα έλαβε η Άγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε η ίδια στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον μερκελιζόμενο ρεζίλη, μετά το γεύμα εργασίας που είχαν στο Βερολίνο κατά την προσκυνηματική επίσκεψη του τελευταίου. Όπως ήταν αναμενόμενο η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη στήριξή της «στις δύσκολες αποφάσεις» που καλείται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση αλλά και για το πρωτογενές πλεόνασμα τονίζοντας, ωστόσο, ότι ο προϋπολογισμός του 2014 «αποτελεί πρόβλημα».  

«Βλέπουμε ήδη τους
πρώτους καρπούς αυτής της προσπάθειας» υποστήριξε η Άγκελα Μέρκελ στα πλαίσια της τυπικής αβροφροσύνης, σημειώνοντας πως «τέτοιο δείγμα είναι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος» και κάνοντας λόγο για «ουσιαστική πρόοδο σε σχέση με αυτά που συζητούσαμε πριν από 10 μήνες». Ωστόσο, περιγράφοντας την παρούσα κατάσταση είπε πως η Ελλάδα διαπραγματεύεται με την τρόικα ώστε να αποδεσμευτεί η δόση, επισημαίνοντας πως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τακτοποιηθούν.

«Υπάρχουν θέματα που δεν έχουμε επιλυθεί πλήρως και ο προϋπολογισμός του 2014 είναι ένα πρόβλημα» τόνισε προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός μου είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί σε αυτές τις δεσμεύσεις». Συμπλήρωσε ότι «γνωρίζει καλά τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες» αλλά σημείωσε ότι «για να δούνε καλύτερες μέρες θα πρέπει να επιτευχθεί ισοσκελισμός του προϋπολογισμού και διαρθρωτικές αλλαγές».

"Άδειασμα" ΚΑΙ για την αναδιάρθρωση του χρέους
Ερωτηθείσα τι έπεται από την πλευρά των εταίρων, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει ΔΗΘΕΝ καλύψει ήδη τον στόχο της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, η Άγκελα Μέρκελ επεσήμανε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να διατηρηθεί και να διασφαλιστεί. «Περιμένουμε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ώστε να φανεί που βρίσκεται το ελληνικό πρόγραμμα και να υπάρξει σχετική απόφαση Eurogroup. Τότε θα τηρήσουμε χωρίς αμφιβολία τις δεσμεύσεις μας». Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι δεν γίνεται «βασιζόμενοι στο σήμερα να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στο μέλλον».

Με απλά λόγια, η Μέρκελ επανέλαβε ότι οι όποιες αποφάσεις σχετικά με το χρέος, οι οποίες ασφαλώς και δεν θα αφορούν σε οποιασδήποτε μορφής κούρεμα αλλά σε αδιέξοδες επιμηκύνσεις που απλά με τη σειρά τους θα επιμηκύνουν την υποδούλωση της χώρας μας (αυτές είναι οι "δεσμεύσεις" της που "θα τηρήσει χωρίς αμφιβολία", άλλωστε) πηγαίνουν τουλάχιστον για μετά τον Απρίλιο και κατ'επέκταση μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, αν και οι γενικολογίες της φράου ("το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ") δεν αποκλείουν την αναμονή οριστικοποίησης του πλεονάσματος για τουλάχιστον μία χρονιά ακόμα (τουλάχιστον την άνοιξη του 2015), με δεδομένο ότι στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν υφίσταται για φέτος, πέρα από τις στατιστικές αλχημείες των ψευδοκυβερνητικών τσαρλατάνων.

"Merkel, uber alles" από τον πρωθυπουργικό τραγέλαφο
Από την πλευρά του ο παγκόσμιος ρεζίλης της χώρας μας επέμεινε στην παραμύθα περί "πρωτογενούς πλεονάσματος", βαυκαλιζόμενος ότι ο συγκεκριμένος στόχος είχε οριστεί για το επόμενο έτος και όχι για φέτος.  Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να μπουν σε τροχιά υλοποίησης, σημειώνοντας πως παρά τις θυσίες των Ελλήνων, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να γίνουν κι άλλα: ΤΟ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΟ ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΦΑΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΝ, ΟΧΙ "ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ" ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ ΤΟΥΣ.

ΕΛΑ ΤΩΡΑ, ΓΛΟΙΩΔΕΣ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙ, ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ" ΜΕΤΑΞΥ...ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΕΞΑΣ!!
«Μπαίνουμε σε μία εποχή ανάκαμψης μετά από επτά οδυνηρότατα χρόνια ύφεσης, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ που όλοι αντιλαμβάνονται. Αυτή η ανάκαμψη δικαιώνει τις θυσίες του που αρχίζουν να αποδίδουν» πρόσθεσε, χωρίς να έχουμε καταλάβει αν με τις γνωστές αυτές ανοησίες κοροϊδεύει μόνο τους Έλληνες ή και τον εαυτό του. «Η επικείμενη ανάκαμψη είναι το πρώτο ελπιδοφόρο σημάδι, οι τιμές των ομολόγων που συνεχώς πέφτουν επιβεβαιώνουν ότι είμαστε σε σωστό δρόμο», είπε πριν προσκυνήσει για άλλη μια φορά την καγκελάριο για τη «συνεχή της στήριξη» και τους ευρωπαίους εταίρους για «την αλληλεγγύη που δείχνουν στην Ελλάδα»: μία ακόμα θλιβερή εικόνα της κατάντιας των νεοελλήνων που ανέχονται από τους "κυβερνώντες τους" τέτοιες καταστάσεις άκρατου γιουσουφακισμού έλαβε τέλος, και -ως αναμένετο- χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα θετικής προοπτικής για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου