Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Η ένωση, οργάνωση και η δράση του Ποντιακού χώρου στις προτεραιότητες του νέου προέδρου της Παμποντιακής

Η ένωση, οργάνωση και η δράση του Ποντιακού χώρου στις προτεραιότητες του νέου προέδρου της Παμποντιακής. Επαμεινώνδα Φαχαντίδη

Επιστολή προς όλα τα Διοικητικά Συμβούλια-Μέλη των πρωτοβάθμιων Σωματείων που ανήκουν στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, απέστειλε ο νέος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, αναφερόμενος στην ένωση, οργάνωση και στην δράση του Ποντιακού χώρου

Στην επιστολή του, ο νέος πρόεδρος Επαμεινώντας Φαχαντίδης, αναφέρει: Εκ μέρους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες της 24ης Νοεμβρίου 2013 αισθάνομαι την ανάγκη, από την θέση του προέδρου να απευθύνω θερμό εγκάρδιο πατριωτικό χαιρετισμό σ’ όλα τα μέλη των 430 αδελφών σωματείων της Oμοσπονδίας, καθώς και σ’ όλους τους φίλους συμπατριώτες.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι την τελευταία δεκαετία από της ιδρύσεως της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε ένα αξιόλογο έργο που αναφέρεται στην ένωση, στην οργάνωση και στην δράση του Ποντιακού χώρου.

Αυτό το έργο καλούμεθα να συνεχίσουμε και να βελτιώσουμε με όλες τις δυνάμεις μας, έχοντας σαν αδιάσειστα όπλα το δημοκρατικό πνεύμα, την διαφάνεια και την αξιοκρατία, αλλά  γνωρίζοντας και την συμβουλή του Αγάθωνα (480-400 π.Χ.) ότι: «Τόν άρχοντα τριών δει μεμνησθαι πρώτον μεν ότι ανθρωπων αρχει, δεύτερον δ’ ότι κατά νόμους άρχει, τρίτον δ’ ότι ουκ αει άρχει».

Στην νέα πορεία της θητείας μας έχουμε έντονη την αίσθηση του χρέους να αγωνισθούμε για την πραγματοποίηση  των σκοπών που ορίζονται στο καταστατικό της Π.Ο.Ε. και στοχεύουν: Στην προβολή και ανάδειξη της ένδοξης Ποντιακής ιστορίας, στην διατήρηση της παράδοσης, στην διαφύλαξη της ποντιακής διαλέκτου, στην τιμή των ηρώων και την δικαίωση της Γενοκτονίας με την διεθνή αναγνώριση  και στην εν γένει ανάδειξη  του ποντιακού πολιτισμού, καθώς  και στην προβολή και επίλυση διαφόρων επειγόντων κοινωνικών προβλημάτων του ποντιακού ελληνισμού.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος έχοντας επίγνωση των δυσμενών συνθηκών που διέρχεται η πατρίδα μας προσβλέπει με αισιοδοξία στο μέλλον και εν όψει του νέου έτους, εύχεται το ταχύτερο δυνατό, εντός της θητείας της, την επάνοδο της ανάπτυξης και την ευημερία στην χώρα.

Με ιδιαίτερη τιμή

Ο Πρόεδρος
Επαμεινώνδας Φαχαντίδης
Ομ. Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ


Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος  που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες στις  24-11-2013, για την περίοδο 2013-2016 έχει ως εξής:
 
Πρόεδρος: Φαχαντίδης Επαμεινώνδας
Α' Αντιπρόεδρος: Χατζηδαυϊτίδης Νικόλαος
Β' Αντιπρόεδρος: Αντωνιάδης Ιωάννης
Γενικός Γραμματέας: Τοπαλίδης Χρήστος Δημήτριος
Αναπληρώτρια Γραμματέας: Κυριακίδου Γεωργία
Ταμίας: Παπαδόπουλος Θ. Ευστάθιος
Μέλη:     
Αλεξανδρίδης Κωνσταντίνος,
Αποστολίδης Κωνσταντίνος,
Βαρυθυμιάδης Γεώργιος, Πρόεδρος Σ.Πο.Σ Νότιας Ελλάδος και Νήσων
Βασιλειάδης Θωμάς,
Βασιλειάδου Κυριακίδου Ελένη,
Γαβρίδης Κωνσταντίνος,
Εφραιμίδης Αλέξανδρος,
Ζελίλωφ Γιάννης,
Λεωνίδας Σαρβανίδης, Πρόεδρος Σ.Πο.Σ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας
Μαυρίδου Χρύσα, Πρόεδρος Σ.Πο.Σ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Μωϋσίδης Νικόλαος, Πρόεδρος Σ.Πο.Σ Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου
Παπαδόπουλος Γ. Ευστάθιος,
Παπαδοπούλου Αγγελική, Πρόεδρος Σ.Πο.Σ Θεσσαλονίκης


Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Λ. Νίκης 1
Θεσσαλονίκη
Τ.Κ. 54624
Τηλ. 2310227822
Fax 2310227213
www.poe.org.gr
info@poe.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου