Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Η εμπλοκή του Κοντομηνά μέσω της εξαγοράς της Bestline

Νοσηλευόμενο σε δωμάτιο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών βρήκε τον μεγαλοεπιχειρηματία, που δραστηριοποιείται και στον χώρο των ΜΜΕ, Δημήτρη Κοντομηνά, η είδηση της έκδοσης εις βάρος του εντάλματος σύλληψης για την υπόθεση των «κόκκινων δανείων» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.). Ο κ. Κοντομηνάς, ο οποίος νοσηλεύεται πλέον φρουρούμενος, φέρεται ότι αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεταβεί χθες το μεσημέρι ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών προκειμένου να δώσει προθεσμία στον επιχειρηματία για να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, αφού λάβει γνώση των στοιχείων της δικογραφίας. Το σημαντικό «ραντεβού» του κ. Κοντομηνά με τη Δικαιοσύνη ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν θα είναι σε θέση να προσέλθει στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ή εάν θα απολογηθεί εντός του νοσοκομείου.

Σε κάθε περίπτωση η «μάχη» που καλείται να δώσει ο επιχειρηματίας μαζί με τους συνηγόρους του προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να έχει καλύτερη ποινική μεταχείριση θα είναι σκληρή. Και αυτό διότι ο κ. Κοντομηνάς αντιμετωπίζει βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες:

Αμεση συνέργεια σε απιστία, απάτη εις βάρος του Δημοσίου και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Οι κατηγορίες αφορούν, κατά πληροφορίες, δάνεια ύψους περίπου 110.000.000 ευρώ καθώς και στην εξαγορά από το Τ.Τ. της εταιρίας BESTLINE, συμφερόντων του, με αντικείμενο πιστωτικές κάρτες. Προς το παρόν ο κ. Κοντομηνάς δηλώνει αθώος και ειδικά για την υπόθεση των δανείων επισημαίνει ότι «σε αντίθεση με τα θηριώδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών», τα δάνεια του ομίλου DEMCO υπερκαλύπτονται με προσωπικές του εγγυήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατά πληροφορίες περιλαμβάνονται στο πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, το Τ.Τ. εξαγόρασε την BESTLINE, συμφερόντων Κοντομηνά, με το σκεπτικό ότι το πιστωτικό ίδρυμα ήθελε να επεκταθεί και σε αυτό το πεδίο. Από τα συμπεράσματα του πορίσματος προκύπτει ότι ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. Α. Φιλιππίδης ανέλαβε την επιλογή και υλοποίηση της επίμαχης «εξαγοράς», παραπλανώντας ακόμα και τα μέλη του Δ.Σ. του Τ.Τ. προκειμένου να επιτύχει την έγκριση της συμμετοχής του πιστωτικού ιδρύματος στην BESTLINE με σκοπό να προσπορίσει παράνομο περιουσιακό όφελος στον επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά. Η ζημία από την εν λόγω σύμβαση εκτιμάται περίπου στα 138.750.467 ευρώ.

Οπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, η εν λόγω εξαγορά φέρεται ότι άνοιξε την κερκόπορτα για το Τ.Τ. ώστε να ζημιωθεί σε πολλά επίπεδα, αφού το τίμημα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από την αξία του προϊόντος.

Βάσω Παλαιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου