Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Αποκάλυψη: Τι σχέση έχει το δάνειο του ΤΤ στον Κοντομηνά με το Βατοπέδι;



Μια σημαντική αποκάλυψη κάνει σήμερα το antinews, αποκάλυψη που αποδεικνύει πώς «στήνονται» τα σκάνδαλα προκειμένου να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες καταστάσεις. Πρώτα, όμως, θα σας θυμίσουμε τι γράφαμε στις 6/6/2010 για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, μια υπόθεση η οποία ουσιαστικά σήμανε την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Καραμανλή.
«Το ότι η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ..στήθηκε ως «σκάνδαλο» για να ανατρέψουν την Κυβέρνηση Καραμανλή, ουδείς νομίζω το αμφισβητεί. Στην αρχή το έβγαλε η Ελευθεροτυπία (το Καλοκαίρι του 2007 αν δεν κάνω λάθος) αλλά δεν έδωσε κανένας σημασία. Μετά το πήρε ο ALPHA και έπαιζε μόνος του το θέμα, όταν ο τότε ιδιοκτήτης του, είχε κάτι εμπλοκές με τη δικαιοσύνη. Κάπως καθυστερημένα το πήραν χαμπάρι και τα άλλα τα κανάλια. Ύστερα το έκαναν σκάνδαλο, το φόρτωσαν στην Κυβέρνηση Καραμανλή και τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε.
Όμως, εδώ και τρία χρόνια, ακόμα δεν έχει απαντηθεί το αγωνιώδες ερώτημα του Γιώργου «που πήγαν τα λεφτά». Ούτε ένας λογαριασμός δεν συνδέθηκε με πολιτικό της Ν.Δ. Κανένας χρηματισμός δεν αναφέρθηκε. Ουδείς απεκόμισε οικονομικό όφελος! Σε τέτοιο σκάνδαλο, μόνο οι υπουργοί της Ν.Δ. μπορούσαν να εμπλακούν!».
Ο κ. Κοντομηνάς βραβευθείς από τον Πειραιώς Σεραφείμ
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Το 2007 άρχισαν τα πρώτα δημοσιεύματα για τα οποία δεν δόθηκε μεγάλη σημασία και ξαφνικά παίρνει το θέμα ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. Γίνεται ο μεγάλος χαμός, η κυβέρνηση βάλλεται πανταχόθεν, ξεκινούν έρευνες και αποδίδονται βαρύτατες κατηγορίες κατά συγκεκριμένων προσώπων, όχι όμως κατά πολιτικών. Είναι τότε που λέγονται και οι σχετικές ανοησίες περί «νόμιμου και ηθικού» από τον Γ. Βουλγαράκη. Είναι τότε που ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, πάει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και καλύπτει με τις δηλώσεις του τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Εκείνη την περίοδο ξεκίνησε η κατρακύλα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις και το 2009 οδηγούμαστε στις εκλογές που έφεραν τον Γ. Παπανδρέου. Αλλά αυτά είναι ιστορία…
Η αποκάλυψη που κάνουμε σήμερα αφορά το δάνειο που πήρε ο Δημήτρης Κοντομηνάς από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ένα δάνειο 110 εκατ. ευρώ που δίνεται το 2008 από την τότε διοίκηση του ΤΤ, δηλαδή τον Άγγελο Φιλιππίδη ο οποίος έφυγε τον Αύγουστο του 2009 ενώ είχε αναλάβει το 2007.
Τη στιγμή δηλαδή που ο Alpha διαλύει την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ο επιχειρηματίας κ. Κοντομηνάς ζητά δάνειο 110 εκατ. ευρώ για επιχειρηματικές δραστηριότητες και το παίρνει. Όπως αποκαλύπτεται σήμερα από το πόρισμα των εισαγγελέων, το δάνειο αυτό ήταν επισφαλές, δεν πληρώθηκε ποτέ και απλά… εξαφανίστηκε. Γι’ αυτό και ο κ. Κοντομηνάς διώκεται και εκδόθηκε γι’ αυτόν ένταλμα σύλληψης. Γι’ αυτό και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτική κλινική και τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο.
Γεννώνται επομένως δύο ερωτήματα:
Πώς δίνεται ένα τόσο μεγάλο δάνειο σε επιχειρηματία από κρατική τράπεζα, την ώρα που το κανάλι του χτυπάει αλύπητα την κυβέρνηση;
Μετά την χορήγηση του δανείου το συγκεκριμένο κανάλι σιώπησε; Τι έγινε με το… περίφημο σκάνδαλο του Βατοπεδίου στην «αποκάλυψη» του οποίου πρωτοστάτησε ο Alpha;
Τι απαντήσεις για το έχει γίνει τις αφήνουμε σε εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου